La Federació de Comerciants aplaudeix que la Generalitat procuri avals pels petits botiguers


  • Comparteix:

Imatge del carrer Santa Maria, a l'eix comercial

Imatge del carrer Santa Maria, a l'eix comercial

La Federació d'Associacions de Comerciants de Sant Cugat veu amb bons ulls que la Generalitat avali el petit comerç amb 1.500 euros per incentivar la reobertura de locals tancats, i amb 1.000 euros per revifar establiments afectats per obres civils de llarga durada. L'entitat considera que podrien acollir-se a aquests ajuts els botiguers de la plaça de Barcelona, afectats fins al gener pels treballs de remodelació de plaça.

El govern català substitueix la majoria de subvencions a fons perdut que fins ara s'atorgaven al petit comerç per una nova línia d'avals, que entraran en vigor a la tardor.

El gerent de la Federació d'Associacions de Comerciants, Jesús Carballo, pensa que els únics comerços que podrien demanar l'ajut de 1.000 euros, referent a establiments que puguin acreditar una caiguda dels ingressos per obres civils, són els situats a la plaça de Barcelona, ja que encara ara duren les remodelacions.

Jesús Carballo

Les obres de llarga durada s'han finalitzat a quasi tot arreu. La plaça Barcelona podria ser, però, un dels llocs on els comerços es vegin afectats i sol·licitin l'ajut.


La Federació de Comerciants està a l'espera que els 275 comerços adherits estudiïn la seva situació, amb la documentació que ha facilitat la Generalitat sobre els avals. No obstant això, Carballo ha recordat que els associats a la federació ja tenen els seus locals i, per tant, difícilment faran un canvi d'establiment per omplir els locals buits a l'eix comercial per rebre l'ajut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.