Francisco Belil: 'El cafè per a tothom és una mediocritat'

Economia

Publicat el 23/set/11 per Raquel Ligero

La innovació, l'excel·lència i la responsabilitat són les claus de l'èxit empresarial, segons ha destacat el conseller delegat de la regió sud-oest d'Europa del Grup Siemens, Francisco Belil, en una ponència al fòrum Santcugatribuna. Belil ha encoratjat els empresaris santcugatencs a treballar en el camp de la sostenibilitat i ha subratllat que Catalunya hauria d'invertir més en Investigació i Desenvolupament (I+D). A més, ha destacat que la universitat no hauria d'estar a l'abast de tothom i hauria d'elevar els nivells d'exigència.

Belil considera que el futur de la indústria a Catalunya passa per innovar i invertir en noves tecnologies sostenibles, un sector en expansió que té previsions de créixer un 10% anual, malgrat la crisi. Segons els conseller delegat de Siemens al sud-oest europeu, Catalunya i l'Estat espanyol tenen un gran potencial en aquest àmbit i per això ha animat els empresaris santcugatencs i l'administració a pujar al tren de les energies renovables, que ja ha començat a caminar a Europa.

Aquest canvi, però ha d'anar acompanyat per una 'reindustrialització social'. Ho ha explicat Belil.

Francisco Belil

Necessitem un teixit industrial capaç de produir bens d'alt valor afegit, tecnologia puntera i amb la nostra pròpia innovació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Belil adverteix que Catalunya hauria d'invertir més en I+D, ja que és una de les bases de l'excel·lència empresarial. Actualment, el país hi inverteix un 1'6% del pressupost anual, una xifra inferior a la mitjana europea, que és del l'1'9%. No obstant això, recorda que aquesta mitjana està encara lluny del compromís adquirit per la Unió Europea de destinar el 3% del pressupost.

Així mateix, la qualitat formativa se situa com una altra de les prioritats del conseller delegat de Siemens, que ha explicat que les facultats de tecnologia han de potenciar-se més. Segons ha destacat, els grans canvis històrics s'han produït gràcies als tecnòlegs. A més, ha assegurat que la universitat no hauria d'estar a l'abast de tothom.

Francisco Belil

No necessitem una universitat a cada poble, no necessitem cafè per a tots. Hem d'apostar per la qualitat. El cafè per a tots és mediocritat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La interconnexió en tots els àmbits: mobilitat, internet i xarxes elèctriques, entre d'altres, és també un dels elements d'èxit que ha destacat i que permetrà, a més, l'obertura a nous mercats internacionals.