Tornen les mobilitzacions a HP en protesta pel pla d'acomiadaments

A principis d'any els treballadors ja es van mobilitzar foto d'arxiu

Economia

Publicat el 4/oct/11 per Marc Sala

Els treballadors de la planta santcugatenca de Hewlett-Packard (HP) anuncien noves mobilitzacions un cop finalitzades les converses entre direcció i plantilla sense cap acord que eviti els acomiadaments contemplats per la companyia. Aquest dimarts al matí els delegats sindicals de CCOO han protagonitzat una concentració a les portes de les instal·lacions de la multinacional nord-americana després que divendres de la setmana passada es fessin efectius els tres primers acomiadaments. Fonts sindicals asseguren que HP s'ha negat a flexibilitzar la seva posició inicial.

Segons els sindicats, HP té previst fer fora 5.500 treballadors a tot Europa i això afectaria la planta santcugatenca de la companyia, tot i que no es coneix el nombre definitiu d'acomiadaments. A principis d'any, els empleats ja van protagonitzar protestes en contra d'aquest pla ja que rebutgen l'argument de reducció de costos que esgrimeix la direcció. Segons els treballadors, HP acumula diversos anys de beneficis.

El secretari general de la secció sindical de CCOO a HP Consultoria, Jordi Saladie, ha explicat a Cugat.cat que les converses no han tingut cap resultat.

Jordi Saladie

La postura de l'empresa no ha variat. Volem arribar a un acord com tenen altres divisions europees.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Amb la nova tanda de protestes els treballadors pretenen que la companyia accepti noves converses que permetin evitar els acomiadaments o, com a mínim, reduir-ne l'impacte.