Potenciar el comerç urbà i introduir Internet en el seu dia a dia, claus dels 'Diàlegs de Comerç'


Temes relacionats

La Federació de Comerciants aplaudeix que la Generalitat procuri avals pels petits botiguers (14/set/11)


  • Comparteix:

Durant la xerrada

Durant la xerrada

Els comerciants es podran beneficiar de la línia d'avals de la Generalitat a partir de novembre. Així ho ha anunciat el director general de Comerç de la Generalitat, Josep Maria Recasens, durant una conferència a la segona edició dels 'Diàlegs de Comerç', que ha tingut lloc aquest dimecres al Sant Cugat Hotel&Restaurant. A més, ha assegurat que el govern es compromet a mantenir les partides econòmiques que es destinaven fins ara al sector.

El director general de Comerç de la Generalitat, Josep Maria Recasens, ha assegurat que el govern manté un compromís ferm amb el model comercial característic de Catalunya, és a dir, el comerç urbà. És en aquest sentit que el govern obrirà a partir de novembre la línia d'avals per als botiguers que ho necessitin, excepte per ajuts a fons perdut en les reformes d'establiments. També ha marcat com a línies futures de treball facilitar l'accés als eixos comercials, amb una major oferta d'aparcaments, i potenciar les relacions entre els comerciants tradicionals i els nous operadors que s'instal·len a la zona.

Josep Maria Recasens

Som absolutament partidaris del model de comerç urbà i hem d'adoptar mesures que reforcin el paper del comerç com a dinamitzador dels centres urbans.


Actualment, la Generalitat està treballant en la futura Llei de Comerç, que regularà els horaris de les botigues, l'activitat firal, les diferents modalitats de venda i altres temes relacionats amb la legislació en matèria d'equipaments. Recasens també ha anunciat durant la seva ponència que el primer esborrany d'aquesta normativa estarà enllestit a finals d'aquest any o a principis del vinent.

D'altra banda, el president de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montmeló i també gerent de BricMania.com, Lluís Serra, ha encoratjat els comerciants santcugatencs a trencar fronteres amb el món d'Internet i integrar els seus comerços a les noves tecnologies, especialment a xarxes socials com Twitter. Serra ha subratllat que un emprenedor mai ha de tenir por a canviar el seu model de negoci, sinó tirar endavant els seus projectes amb actitud positiva.

Lluís Serra

Emprenedor és aquella persona que somia un projecte i el comença amb iniciativa pròpia, que té una actitud positiva, que té compromís i que domina a la perfecció la seva professió.


Serra ha viscut en primera persona l'experiència de convertir la seva ferreteria a Montmeló, en un negoci 'on line' que opera tant a l'Estat espanyol com a altres països, i que a dia d'avui factura el 60% del total de la seva empresa.

La segona edició dels 'Diàlegs de Comerç' s'ha celebrat aquest dimecres al Sant Cugat Hotel&Restaurant, també amb la presència del president de la Federació d'Associacions de Comerciants, Josep Lluís Galvany, de l'alcaldessa, Mercè Conesa, i del regidor de Comerç, Josep Romero.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.