Els treballadors dels CAP de la ciutat afectats per l'ERO reduiran la seva jornada entre el 15 i el 20%


Temes relacionats

La Generalitat aprova l'ERO de Mútua Terrassa, que afectarà 838 empleats ( 6/oct/11)

CCOO assegura que l'ERO afectarà l'atenció sanitària a Sant Cugat ( 6/oct/11)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la sala d'espera al CAP Sant Cugat

Imatge d'arxiu de la sala d'espera al CAP Sant Cugat

L'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Mútua Terrassa afectarà 34 dels 132 treballadors del Centre d'Atenció Primaria (CAP) Sant Cugat. Al CAP Valldoreix, l'aprovació d'aquest expedient suposarà la reducció de la jornada laboral de 40 empleats d'un total de 60. Els professionals, sobretot els treballadors d'infermeria, veuran reduïda la seva dedicació entre un 15 i un 20%, segons fonts del sindicat CCOO. De la seva banda, l'Ajuntament ha ajornat la seva valoració, fins que Mútua Terrassa els faciliti les dades oficials.

Concretament, al CAP Sant Cugat es veuran directament afectats els serveis d'infermeria. D'aquesta manera, les llistes d'espera per a cures, seguiments pediàtrics i seguiments de malalts crònics, entre d'altres, s'ampliaran considerablement, segons ha destacat el delegat sindical de CCOO de Mútua Terrassa, Joan Carles Delgado. De la seva banda, al CAP Valldoreix l'expedient afectarà 40 dels 60 treballadors, independentment de la seva categoria professional i amb especial afectació als serveis administratius.

Segons ha destacat Delgado, els professionals dels dos CAP de la ciutat patiran una reducció de la jornada laboral d'entre el 15 i el 20%.

Joan Carles Delgado

A cada treballador se li aplica una reducció diferent. Les jornades que es redueixen als CAP de Sant Cugat estan entre el 15 i el 20%.



No obstant això, Inspecció de Treball estableix que aquesta reducció pot arribar fins al 44%. Delgado, però, ha assegurat que aquest 44% no afectarà els CAP de la ciutat, ja que només s'aplicarà als serveis hospitalaris i de rehabilitació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.