Mútua i treballadors negocien la suavització de l'ERO, que entrarà en vigor l'1 de novembre

Els treballadors decidiran divendres si continuen les negociacions

Economia

Publicat el 19/oct/11 per Josep Gimeno / Marc Sala

Mútua Terrassa aplicarà l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de forma progressiva a partir de l'1 de novembre. La gestora dels dos CAP de la ciutat i les delegacions sindicals treballen per a la definició del procés de negociacions per suavitzar l'aplicació de l'expedient.

Aquest divendres, tindrà lloc un referèndum en cadascun dels centres per saber si la plantilla dóna suport a aquestes converses, en què la direcció de Mútua Terrassa està oberta a negociar a canvi de certes concessions del conveni professional. Si hi hagués el vistiplau, es crearia una comissió per buscar l'acord entre les dues parts. Escoltem el delegat de CCOO a Mútua Terrassa, Joan Carles Delgado.



Joan Carles Delgado

Preguntarem als treballadors si volen tornar a negociar o opten per una altra via.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





L'expedient inclou la reducció de la jornada laboral a 838 treballadors amb suspensions de màximes del 44%. A la nostra ciutat, l'ERO afectarà 34 dels 132 treballadors del Centre d'Atenció Primaria (CAP) Sant Cugat. Al CAP Valldoreix, l'aprovació d'aquest expedient suposarà la reducció de la jornada laboral de 40 empleats d'un total de 60. Els professionals, sobretot els treballadors d'infermeria, veuran reduïda la seva dedicació entre un 15 i un 20%, segons fonts del sindicat CCOO.