L'Estat espanyol projecta una marca econòmica dolenta, segons el degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya


  • Comparteix:

La conferència ha tingut lloc al Trade Center

La conferència ha tingut lloc al Trade Center

El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Joan B. Casas, ha assegurat que la 'marca Espanya' no té bona reputació en l'àmbit econòmic mundial. En el marc del cicle de conferències econòmiques organitzades per Òmnium Cultural, Casas ha explicat que tant l'Estat espanyol com la resta d'Europa i els Estats Units estan perdent terreny davant les potències emergents dels països asiàtics. Per contra, l'economista ha ressaltat el gran potencial de la zona anomenada Euroregió de l'Arc Mediterrani (EURAM), amb un nucli molt important a Catalunya i València.

Casas ha explicat que la reputació de l'Estat espanyol com a marca no ha estat mai gaire bona, i que actualment ocupa una tímida posició en el panorama econòmic internacional. Invertir en infraestructures, capital humà, recerca i innovació són les claus perquè l'Estat espanyol ocupi una posició rellevant.

L'economista ha explicat les causes d'aquesta mala imatge.

Joan B. Casas

La marca s'ha sustentat en el turisme i el sector immobiliari, que en alguns aspectes no tenen la imatge d'excel·lència que haurien de tenir.




Malgrat això, Casas confia en la capacitat econòmica de l'EURAM, zona en la qual Catalunya i València juguen un paper fonamental. Aquestes dues ciutats formen una regió molt definida i diferenciada de la resta de l'Estat espanyol, i són aquestes diferències les que fan que la zona del Mediterrani tingui unes grans perspectives de futur.

Segons el degà del Col·legi d'Economistes, l'EURAM gaudeix d'una activitat econòmica molt diversificada i, en cas que aprofiti bé els seus punts forts, serà capaç de fer de contrapès del centre d'Europa, la regió econòmica actualment més potent de l'Unió Europea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.