Tots els detalls de l'ERO de Sharp, en un reportatge de Cugat tv


  • Comparteix:

Sharp encara no ha fet declaracions sobre on ubicarà les seves noves instal·lacions

Sharp encara no ha fet declaracions sobre on ubicarà les seves noves instal·lacions

El traspàs de les instal·lacions de la multinacional electrònica Sharp a l'egarenca Nortia, on s'integra Cirsa, ja és efectiu. Amb aquest acord es posa punt final a un procés amb diversos d'Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO), que s'han allargat durant més de tres anys. El programa 'A Fons' de Cugat tv, publica un reportatge que explica tots els detalls d'aquest llarg procés.

Mira el reportatge sobre l'ERO de Sharp a Cugat tv

El setembre passat l'empresa Sharp, amb seu a Sant Cugat des del 1986, tancava la venda de les seves instal·lacions a l'empresa Nortia, on s'integra Cirsa.

D'aquesta manera, s'han traspassat els actius industrials i un centenar de treballadors, d'una plantilla de gairebé 300 a Nortia, que ha ubicat un centre logístic del grup. Un altre centenar de treballadors segueix a Sharp, que ha redimensionat la seva activitat i s'ha quedat amb les activitats de recerca i desenvolupament, així com amb les tasques comercials. La resta de la plantilla de la multinacional nipona, uns 87 treballadors, ha quedat afectada per un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), després que l'acord es ratifiqués a finals de juliol.

Aquest acord és el resultat final d'un llarg procés d'ERO's temporals que van afectar l'empresa durant gairebé tres anys. Així ho explica l'expresident del comitè d'empresa de Sharp i actual treballador de Nortia, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

El 2007 Sharp va muntar una empresa a Polònia per fabricar televisors. I a partir d'aquí es va començar un descens de les vendes i la fabricació.


Sharp continuarà fins a finals d'any a les instal·lacions de Sant Cugat mentre, paulatinament, Nortia comença a organitzar la seva producció a la fàbrica del parc empresarial de Can Sant Joan, segons han avançat fonts dels treballadors. L'empresa s'ha compromès a mantenir els nous treballadors vinguts de Sharp un mínim de dos anys, segons han afirmat fonts sindicals.

Tot i que fonts de l'organització de Sharp asseguren que la multinacional no té intenció d'abandonar la seva seu a Barcelona, l'empresa encara no ha postulat on ubicarà el seu nou centre de recerca i desenvolupament.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ho ha explicat a Cugat.cat.

Carles Brugarolas

Hi ha una opció que Sharp electrònica Espanya està proposant a la matriu japonesa que és transformar la seu catalana en el node europeu de recerca.







Els serveis del SOM i la Cecot ofereixen cursos de formació als treballadors afectats per l'ERO.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.