Mútua Terrassa i sindicats arriben a un principi d'acord sobre l'ERO, a l'espera del vistiplau dels treballadors


  • Comparteix:

La setmana vinent, els treballadors dels centres de Mútua diran la seva

La setmana vinent, els treballadors dels centres de Mútua diran la seva

Mútua Terrassa minimitzarà l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que l'empresa ja aplica des de dimarts, si els treballadors ratifiquen el principi d'acord al qual s'ha arribat dijous. Segons sindicats i direcció, l'acord contempla que la reducció màxima de jornada laboral sigui del 14'5% i que es desactivi la clàusula per recuperar el 3'7% de reducció salarial dels treballadors del 2010.

Amb la desactivació d'aquesta clàusula, que només afectarà el 2010, Mútua Terrassa estalviaria 1'8 milions d'euros. D'aquesta manera, els sindicats confien que l'empresa pugui assumir que la reducció de la jornada laboral sigui del 14'5% i no entre el 10 i 40% com fins ara es contemplava. El delegat sindical de CCOO de Mútua Terrassa, Joan Carles Delgado, ho ha explicat a Cugat.cat.

Joan Carles Delgado

Servirà perquè l'afectació de l'ERO dels treballadors sigui la mínima possible. Aquesta clàusula està valorada en 1'8 milions d'euros.


La setmana vinent els sindicats portaran a aprovació dels treballadors el principi d'acord. Una ronda que començarà aquest dilluns al Centre d'Atenció Primària (CAP) de Valldoreix i finalitzarà al CAP de Sant Cugat dimecres de la setmana vinent.

Tot i el principi d'acord, CCOO té previst presentar un recurs administratiu contra l'ERO, ja que consideren que és innecessària la seva aplicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.