El Cercle Català de Negocis defensa la 'nòmina catalana' com l'eina per demostrar la solvència de l'Estat propi


  • Comparteix:

Els ponents durant la conferència a la Casa de Cultura

Els ponents durant la conferència a la Casa de Cultura

El Cercle Català de Negocis (CCN) ha defensat aquest divendres la 'nòmina catalana' com un instrument vàlid per a demostrar la solvència de Catalunya si fos un Estat propi. L'acte ha tingut lloc a una Casa de Cultura plena de gom a gom, on sota el títol de 'Les raons econòmiques per l'Estat propi', els diferents ponents han posat l'accent en temes com el dèficit fiscal i els avantatges d'un Estat propi.

La 'nòmina catalana' es tracta d'una eina que permet, a través de la pàgina web del Cercle Català de Negocis (CNN), aplicar els conceptes de la nòmina de qualsevol treballador i observar quins serien els seus ingressos si Catalunya fos un Estat lliure. Un instrument que el tresorer de CNN, Miquel Àngel Gràcia, ha defensat aquest divendres a la xerrada 'Les raons econòmiques per l'Estat propi' a la Casa de Cultura. Així, ha apuntat que és una eina senzilla i didàctica que mostra la magnitud dels impostos que marxen fora del país.

Miquel À.Gràcia

Repicant la nòmina actual, surt la nòmina que tindríem si fóssim un Estat lliure. Aplicant el dèficit fiscal que marxa i aplicat a la reducció d'impostos.



A més, Gràcia s'ha referit al tancament dels dos dels sis canals de TV3 per remarcar la importància que tindria el dèficit fiscal si estigués en mans dels catalans.

Miquel À. Gràcia

Si el dèficit fiscal el tinguéssim aquí podríem seguir mantenint aquests dos canals de televisió i augmentar l'oferta.




L'acte, que ha arrencat amb el coordinador de l'Associació Sant Cugat per la Independència, Jaume Viladric, ha comptat amb diversos ponents del CCN com Josep Conejos i Jordi Millà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.