La Generalitat es planteja privatitzar Tabasa, que gestiona els Túnels de Vallvidrera


  • Comparteix:

L'empresa Tabasa té seu a Sant Cugat

L'empresa Tabasa té seu a Sant Cugat

La Generalitat estudia la possibilitat de privatitzar l'empresa Tabasa, encarregada de gestionar els Túnels de Vallvidrera, o vendre'n algunes participacions, segons ha confirmat la conselleria d'Economia i Coneixement a Cugat.cat. D'aquesta manera, el govern preveu captar recursos econòmics per fer front a la conjuntura econòmica per la qual travessa.

La venda de la companyia que gestiona els Túnels de Vallvidrera, o part de les seves accions, podria ser una de les vies perquè la Generalitat obtingui ingressos. Així ho està estudiant el departament d'Economia i Coneixement, que haurà de reestructurar l'organització per poder donar entrada a capital privat a Tabasa. El problema, segons anuncia el diari 'Ara', rau en el fet que durant el 2008 el tripartit va fer que Tabasa passés de ser una concessionària a una empresa capaç de gestionar infraestructures i serveis de mobilitat. Segons el diari, aquest fet pot esvair el desig dels operadors privats per gestionar el peatge de Vallvidrera i, per això, estan treballant per solucionar-ho.

La Generalitat controla el 96% de l'empresa, mentre que la resta està en mans dels Ajuntaments de Sant Cugat i Barcelona, el Consell Comarcal del Barcelonès i la Diputació de Barcelona.

Tabasa va facturar l'any passat 40'3 milions d'euros i va tancar l'exercici amb beneficis per dotzè any consecutiu, amb un guanys nets de 8'29 milions d'euros.

Segons apunta també el diari, el grup Abertis podria ser un dels interessats a gestionar el peatge dels Túnels de Vallvidrera.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Des de fa anys tots els governs, del color que sigui, tot i que uns més que d’altres, Ho privatitzen tot, es venen el nostre patrimoni. Estem privatitzant empreses que reten uns bons beneficis, no hi ha altres solucions? si tant cert és que ens falten diners, no es poden demanar crèdits avalats per aquests bens que privatitzem? així quan ja no calguin els diners i es puguin retornar els crèdits els bens encara serien de tots i tornaríem a tenir els beneficis.

Rafael Serra Fuster. Enviat el 7/des/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.