La Generalitat es planteja privatitzar Tabasa, que gestiona els Túnels de Vallvidrera

L'empresa Tabasa té seu a Sant Cugat

Economia

Publicat el 5/des/11 per Raquel Ligero

La Generalitat estudia la possibilitat de privatitzar l'empresa Tabasa, encarregada de gestionar els Túnels de Vallvidrera, o vendre'n algunes participacions, segons ha confirmat la conselleria d'Economia i Coneixement a Cugat.cat. D'aquesta manera, el govern preveu captar recursos econòmics per fer front a la conjuntura econòmica per la qual travessa.

La venda de la companyia que gestiona els Túnels de Vallvidrera, o part de les seves accions, podria ser una de les vies perquè la Generalitat obtingui ingressos. Així ho està estudiant el departament d'Economia i Coneixement, que haurà de reestructurar l'organització per poder donar entrada a capital privat a Tabasa. El problema, segons anuncia el diari 'Ara', rau en el fet que durant el 2008 el tripartit va fer que Tabasa passés de ser una concessionària a una empresa capaç de gestionar infraestructures i serveis de mobilitat. Segons el diari, aquest fet pot esvair el desig dels operadors privats per gestionar el peatge de Vallvidrera i, per això, estan treballant per solucionar-ho.

La Generalitat controla el 96% de l'empresa, mentre que la resta està en mans dels Ajuntaments de Sant Cugat i Barcelona, el Consell Comarcal del Barcelonès i la Diputació de Barcelona.

Tabasa va facturar l'any passat 40'3 milions d'euros i va tancar l'exercici amb beneficis per dotzè any consecutiu, amb un guanys nets de 8'29 milions d'euros.

Segons apunta també el diari, el grup Abertis podria ser un dels interessats a gestionar el peatge dels Túnels de Vallvidrera.