Esquerra es desmarca, a últim moment, de CIU i s'absté en els descomptes a les famílies nombroses

ERC ha optat per deixar sola CIU que ha trobat suport en el PP.

Economia

Publicat el 31/oct/03 per Vanesa Hernandez

La sorpresa del debat d'Ordenances ha estat quan, a últim moment, Esquerra Republicana ha demanat poder votar separadament les taxes i s'ha desmarcat del seu soci de govern en l'augment dels descomptes per les famílies nombroses. Finalment Convergència i Unió ha trobat el suport dels populars per tirar endavant la proposta d'augmentar la rebaixa fins el 30% de l'IBI a les famílies amb tres fills. L'oposició d'esquerres han seguit insistint que la mesura, com està plantejada, és injusta i regressiva.

La proposta d'ordenances fiscals pel 2004 s'ha hagut de votar tres vegades, i amb dificultats, per la petició explícita d'Esquerra Republicana i també del Partit Popular, molt interessats, tots dos, en deixar clara la seva posició sobre els augments en els descomptes a les famílies nombroses.

Esquerra ha deixat sol al seu soci de govern, oposant-se a l'augment de les bonificacions fins el 30% de l'IBI. Els republicans han pres aquesta decisió després d'escoltar retrets com els que els feia el portaveu d'Iniciativa, Xavier Boix:

Xavier Boix

Vull preguntar a ERC quin és el seu model de família? El mateix que CIU?


Si Esquerra ha optat per desmarcar-se de la mesura, els populars han optat per donar el seu suport explícit. És més, han subratllat que si per ells fos, l'IBI es rebaixaria a les famílies nombroses fins el 90%:

Berta Rodriguez

La família és l'eix fonamental de la societat. Nosaltres deduirïem fins el 90%.


D'injusta, insolidària i regressiva han titllat els partits d'esquerra aquesta mesura fiscal ja que consideren que es descompta més, a qui més té. Demanen que les bonificacions tinguin un l´mit en funció de la renda familiar.