La Cecot aposta per donar facilitats als emprenedors i incentivar el creixement empresarial

La patronal vallesana ha ofert un esmorzar amb la premsa aquest dimarts

Economia

Publicat el 14/des/11 per Raquel Ligero

La Cecot veu en la internacionalització i l'emprenedoria les claus pel creixement del teixit empresarial i per a una possible sortida de la crisi econòmica. La patronal vallesana es planteja com a reptes de futur de cara al 2012 crear un marc de facilitats perquè les pimes puguin tirar endavant els seus projectes. El seu president, Antoni Abad, ha assegurat a l'esmorzar de Nadal amb la premsa que és necessària una regularització fiscal a l'Estat espanyol i generar polítiques per incentivar el creixement empresarial. Abad també ha llançat un missatge d'optimisme i ha destacat que algunes empreses ja han començat a generar ocupació i que la xifra d'autònoms ha tornat a créixer.

Abad ha assegurat que la Cecot continuarà centrant la seva activitat en potenciar la microeconomia i ajudar a les petites i mitjanes empreses per augmentar la seva competitivitat. Aquesta és, segons la patronal vallesana, una de les prioritats per sortir de la crisi econòmica, juntament amb una regularització fiscal a l'Estat espanyol i un equilibri pressupostari. En aquest sentit, el president de la patronal vallesana ha assegurat que cal potenciar el creixement del teixit empresarial i fomentar la seva internacionalització i l'emprenedoria.

Antoni Abad

Estem a favor de l'equilibri pressupostari, però volem més espai per les polítiques d'incentivació del creixement empresarial.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els eixos de treball de la Cecot de cara a 2012 se centren en continuar fent assessorament financer a les empreses i promovent convenis amb l'Institut Català de Finances, amb l'Empresa Nacional d'Innovació (ENISA) i amb l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), amb la voluntat de reforçar-los. També es planteja reforçar la visibilitat del moviment 'business angels', persones amb capacitat d'inversió que impulsen el desenvolupament de projectes empresarials amb alt potencial de creixement en la seva etapa inicial. Abad ha aprofitat també per destacar la importància de posar en marxa el cofinançament a l'hora d'engegar noves empreses, de tal manera que les entitats financeres donin més facilitats per obtenir crèdits.

El president de la Cecot veu el futur amb optimisme i considera que el sector empresarial del país està començant a remuntar. Segons Abad, algunes empreses ja han començat a generar novament ocupació i la xifra d'autònoms ha tornat a créixer.