Tornen les mobilitzacions dels treballadors d'HP


Temes relacionats

El treballadors d'HP tornen a manifestar-se contra els acomiadaments 'express' (21/nov/11)

Tornen les mobilitzacions a HP en protesta pel pla d'acomiadaments ( 4/oct/11)

Noves aturades dels treballadors d'HP (11/abr/11)


  • Comparteix:

Una concentració de treballadors d'HP

Una concentració de treballadors d'HP

Els treballadors de la planta d'HP a Sant Cugat convoquen una vaga per dimecres de la setmana vinent. Segons un comunicat dels empleats, la decisió es deu al fet que la direcció de la companyia a l'Estat espanyol es nega a negociar un pla d'ocupació basat en la voluntarietat, com la mateixa empresa ha acordat amb determinats col·lectius del grup a altres països.

El centenar de treballadors santcugatencs cridats a la vaga formen part de les empreses HP Outsourcing i HP Consultoria i Aplicacions. Aquestes companyies també tenen altres punts repartits per tot l'Estat espanyol, els empleats dels quals també se sumaran a la protesta.

El president del comitè d'empresa d'HP Consultoria de Sant Cugat, Jordi Saladie, ha assegurat que hi haurà vagues cada dimecres fins a l'abril, però que es desactivaran tan bon punt els treballadors i la multinacional signin un acord. Saladie ha explicat a Cugat.cat quin és l'objectiu d'aquestes noves mobilitzacions.

Jordi Saladie

Volem trobar una solució i que l'empresa baixi del burro. No és qüestió d'acomiadar la gent, sinó de donar feina a la gent d'aquí, que en tenim.


Els treballadors volen aconseguir un acord basat en la voluntarietat, és a dir, que l'empresa pugui fer lliurement un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), però que no tingui llibertat total per fer acomiadaments motivats només per l'estalvi de despeses.

La protesta ha estat impulsada pels sindicats CCOO, CGT i CSI, i ha rebut el suport del 75% dels treballadors en una consulta, segons el comunicat dels convocants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.