Poligras Ibérica, amb seu a Sant Cugat, es posiciona al mercat internacional de gespa artificial


  • Comparteix:

Treballadors de FieldTurf Poligras comprovant el producte / Font: ACN

Treballadors de FieldTurf Poligras comprovant el producte / Font: ACN

L'empresa de Valls amb seu a Sant Cugat Poligras Ibérica ha aconseguit fer-se un lloc en el mercat internacional de gespa artificial, que ja suposa un 20% de les vendes de la companyia. L'empresa té instal·lada gespa artificial de la seva fàbrica en més de 1.500 camps esportius de tot l'Estat espanyol i ha rebut encàrrecs dels clubs Ajax i Feyenoord.

Poligras Ibérica es dedica des de fa 25 anys a la fabricació i comercialització de gespa artificial. Ara fa un any va unir-se al grup FieldTurf Tarkett, una de les empreses més conegudes a àmbit mundial en paviments esportius. L'empresa vallesana amb seu a Sant Cugat, Poligras factura uns 24 milions d'euros i ha instal·lat més de nou milions de metres quadrats de gespa artificial.

Tot i que el gruix de vendes de la companyia és l'Estat espanyol, un 80%, l'empresa també exporta al sud d'Europa, nord d'Àfrica, Portugal i Sud-amèrica.

Des de juliol del 2007, Poligras té una planta de fabricació pròpia a Valls, amb una capacitat de producció de 10.000 metres quadrats de gespa artificial al dia. La planta compta amb dues naus que sumen 7.000 metres quadrats, on treballen una quinzena de persones. L'empresa compta amb una plantilla de 50 treballadors, repartits entre les seus de Sant Cugat, Madrid i Sevilla, a més de la fàbrica de Valls.

El paisatgisme i d'altres esports com el golf i el pàdel són altres dels camps on la gespa artificial s'està imposant. La crisi econòmica ha afavorit també aquest sector ja que el manteniment té un cost molt inferior al de gespa natural, 2.500 euros i 60.000 respectivament. Tot i això, l'empresa amb seu a Sant Cugat Poligras Ibérica ha assegurat que fins al 2013 o 2014 no aconseguiran remuntar, malgrat que el seu director general, Xavier Batlle, ha afirmat que s'està fent un esforç en recerca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.