Les tarifes dels FGC i dels peatges s'encareixen amb el nou any


  • Comparteix:

Viatgar amb FGC és més car des d'aquest diumenge

Viatgar amb FGC és més car des d'aquest diumenge

La T-10 de dues zones, la que utilitzen els santcugatencs per desplaçar-se a Barcelona, s'ha encarit des d'aquest diumenge dos euros, dels 16'40 actuals fins als 18'40. Les tarifes dels peatges dels Túnels de Vallvidrera i de la C-16 augmenten un 5%, tot i que el govern ha modificat el sistema de descomptes.

El bitllet senzill de dues zones també s'encareix i costa 2'70 euros, 55 cèntims més que enguany. Pel que fa a la T-50/30 de dues zones, la tarifa augmenta el seu preu fins als 73'50 euros.

En aquest sentit, la revisió de tarifes que ha aprovat l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) bonificarà els usuaris més habituals del sistema. Pel que fa a la zona 1, s'han abaixat les tarifes de la T-Trimestre, de 140 a 135 euros, i de la T-Mes, de 51 a 50 euros. L'ATM també promourà una tarifa especial per a les persones en situació d'atur, que podran adquirir la T-Trimestre amb un descompte mínim del 50%, sempre que compleixin determinats requisits d'ingressos.

En l'àmbit del transport privat, els peatges dels Túnels de Vallvidrera i de la C-16 entre Sant Cugat i Terrassa apugen tarifes un 5% aproximadament, però s'introduiran descomptes que poden arribar a la gratuïtat absoluta en casos concrets.

Els Túnels de Vallvidrera costen ara 3'53 euros els dies i hores vall, i un 3'76 euros en hores punta. Això equival a 20 cèntims més que el 2011.

La C-16 entre Sant Cugat i Terrassa també té preus més elevats des d'aquest gener. De dilluns a divendres, costa 1'31 euros, i dissabtes i festius, 2'39.

Des d'aquest diumenge, hi ha un nou sistema de bonificacions per a peatges. Es basa en tres criteris. Un 40% per als vehicles d'alta ocupació (tres o més persones), un 30% per a cotxes ecològics o amb baixa emissió de CO2 i un 30% més per als que facin més de 16 viatges al mes. Els descomptes són acumulables, però, en el cas de Sant Cugat, el tercer només es recull en el tram entre la ciutat i Terrassa. Per tant, als Túnels de Vallvidrera la bonificació màxima és del 70%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.