La inversió de la Generalitat a Sant Cugat baixa un 42% l'any vinent


  • Comparteix:

El govern,  reunit aquest dimarts, per aprovar el projecte de pressupostos per al 2012/ Foto: Gencat.cat

El govern, reunit aquest dimarts, per aprovar el projecte de pressupostos per al 2012/ Foto: Gencat.cat

Els pressupostos de la Generalitat per al 2012 preveuen una inversió per a Sant Cugat de més de 12 milions d'euros, 10 menys que a l'exercici anterior. El Centre d'Alt Rendiment (CAR) continua capitalitzant les partides, reunint un 69% del total de la inversió a la nostra ciutat. Una partida de més de 2'4 milions d'euros es destina a ordenació i promoció de sòl i edificis industrials i de serveis del polígon de Can Sant Joan. L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), el CAP Valldoreix i l'escola Catalunya són altres equipaments públics locals contemplats en el projecte de pressupostos del govern.

A l'espera de la seva aprovació, els pressupostos del govern per a l'any vinent deixaran a Sant Cugat una inversió de més de 12 milions milions d'euros, la qual cosa suposa una rebaixa del 42'4% respecte l'any anterior. La construcció del nou mòdul de l'equipament esportiu del CAR s'emporta tres de les nou partides previstes per a la nostra localitat, assolint un 69% de la inversió total.

L'altra inversió local destacada va a parar a l'àrea de territori amb prop de 2'4 milions d'euros per a l'ordenació i promoció de sòl i edificis industrials i de serveis del polígon de Can Sant Joan. El govern també contempla 630.000 euros reservats a àrees de serveis i oficines tècniques, a càrrec de Tabasa.

En l'àmbit d'equipaments culturals, l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) s'emporta un pessic de 310.000 euros per actuacions diverses, entre elles, l'adquisició del fons fotogràfic Pilar Aymerich.

En l'apartat educatiu, l'escola Catalunya repeteix de nou en el capítols d'inversions, amb 310.000 euros per obres al centre. I en salut, el CAP de Valldoreix s'endú més 242.000 euros.

En el capítol d'absències, la construcció del nou institut Leonardo Da Vinci s'ha quedat fora, una altra vegada, de la previsió que ha fet la Generalitat per a les inversions a Sant Cugat per al 2012. La construcció de l'Hospital Vicente Ferrer a Rubí, que ha de donar servei també a Sant Cugat i Castellbisbal, tampoc no apareix a la partida assignada a la ciutat veïna, que enguany ha assolit inversions per valor de 300.000 euros.

El nostre municipi reuneix un 5% de les inversions contemplades al Vallès Occidental. La partida de 5 milions d'euros per al CAR de Sant Cugat és la quarta més important de la comarca després de les obres de prolongació del Metro del Vallès de Terrassa (150 milions d'euros), la construcció del carril BUS-VAO de la C-58 a Ripollet (19 milions) i les obres de remodelació d'edificis del barri d'Arraona de Sabadell (6'4 milions).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.