La Cecot reclama adaptar els programes d'inserció a la nova realitat del mercat de treball


  • Comparteix:

Seu de la Cecot

Seu de la Cecot

La patronal vallesana Cecot reclama adaptar els programes d'inserció a la nova realitat del mercat de treball que inclou perfils qualificats, directius, empresaris i autònoms. Això es desprén de l'informe realitzat per l'entitat econòmica sobre l'afectació de la crisi en les classes mitjanes.

L'Observatori de l'Actualitat Laboral adscrit a la Fundació Cecot Persona i Treball ha realitzat un estudi sobre l''Impacte de la crisi en empresaris de pimes, autònoms i perfils professionals alts'. L'estudi analitza l'afectació de la crisi en diverses esferes, des de l'evolució salarial, l'atur o el tancament de les empreses, fins a les tendències de consum. En definitiva el que analitza és la incidència de les circumstàncies actuals en perfils que tradicionalment no s'encabien entre els col·lectius vulnerables o en risc d'exclusió social.

Segons la patronal vallesana, les dades evidencien un descens de les fonts d'ingressos i dels afiliats a la Seguretat Social per compta pròpia, i s'observa un increment del tancament d'empreses amb la conseqüent pujada d'atur. La Cecot explica en un comunicat que l'informe també conclou que hi ha un descens de la despesa familiar en els dos extrems de la piràmide social i la disminució de la rinquesa financera de les famílies en general.

És per tot això que la Cecot creu que cal modificar el tipus d'intervenció en els programes d'inserció laboral, ampliant les eines de suport, facilitant eines de caire jurídic i de suport empresarial i oferint suport a iniciatives emprenedores. A més, aposta per implementar programes de suport i prevenció en el marc de l'empresa, centrats en les possibles afectacions psico-socials dels treballadors i creu necessari promoure la formació i el no abandonament escolar com a política preventiva contra l'atur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.