El conseller de Política Territorial assegura que la protecció de Torre Negra 'no té marxa enrere'

S'està a l'espera de la resolució del T.Suprem.

Economia

Publicat el 4/nov/03 per Vanesa Hernandez

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques creu que la protecció de Torre Negra no té marxa enrere tot i els litigis que manté obert el propietari majoritari amb l'Ajuntament per la impossibilitat d'edificar en aquestes 150 hectàrees de Parc Rural. Felip Puig ha volgut recordar que en tot el procés per la protecció d'aquest espai, la Generalitat ha estat sempre al costat de l'Ajuntament.

El conseller de Política Territorial s'ha mostrat ferm amb la convicció que la protecció de Torre Negra no té aturador i que aquest espai natural s'ha salvat de la edificabilitat que contemplava el PGM de 1976.
Felip Puig ha subratllat que en el procés, l'Ajuntament i el govern català han anat de la mà:

Felip Puig

Tot el procés per qualificar Torre Negra com no urbanitzable, l'Ajuntament i la Generalitat han anat juntes.


Puig, a més, s'ha mostrat confiat que independentment del que acabin dirimint els tribunals sobre el litigi que enfronta Núñez i Navarro -propietari del 60% de les finques- i l'Ajuntament, aquest espais ha quedat preservat per sempre més:

Felip Puig

No s'ha pogut aribar a un acord. El procés està tancat a expenses del que acabi dient l'administració de justícia.


Recordem que en diverses ocasions l'alcalde ha demanat una implicació més gran d'altres administracions per tirar endavant la protecció de Torre Negra davant la impossibilitat de poder arribar a acords o permutes amb els propietaris.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar en el seu dia la raó als propietaris, L'Ajuntament va recórrer la decisió davant el Tribunal Suprem i avui dia, encara s'està pendent de la resolució.