La Caixa gestionarà el seu centre santcugatenc de processament de dades amb IBM


  • Comparteix:

Moment de la signatura entre les dues empreses. /Font: IBM

Moment de la signatura entre les dues empreses. /Font: IBM

La companyia informàtica IBM s'ocuparà de gestionar el centre de processament de dades que La Caixa té a Sant Cugat i a Cerdanyola. Aquest acció s'inclou dins la signatura que el gegant nord-americà ha signat aquest dijous amb l'entitat bancària, una operació que també preveu la prestació de serveis d'infraestructura tecnològica, gestió d'aplicacions i operacions a La Caixa.

La Caixa i IBM han anunciat un acord estratègic a través del qual la multinacional informàtica es converteix en el soci tecnològic del banc. A través d'aquest acord, IBM i la Societat de Serveis Informàtics del Grup La Caixa (SILK) gestionaran el pressupost d'infraestructures tecnològiques del grup, que suposa més de 2.000 milions d'euros en deu anys.

Segons aquest nou acord, IBM prestarà serveis d'infraestructura tecnològica, gestió d'aplicacions i operacions. A més, operarà els centres de processament de dades de La Caixa, situats a Sant Cugat i Cerdanyola.

La nova aliança estratègica comportarà un estalvi de 400 milions d'euros per a La Caixa al llarg de la durada del contracte, a través de l'increment de la capacitat de gestió de volums més grans de negoci i la posada en marxa de projectes de mobilitat, xarxes socials i 'cloud computing'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.