El rebut de l'IBI santcugatenc esquiva l'increment d'impostos del govern espanyol


Temes relacionats

Les bonificacions de l'IBI per a famílies nombroses recullen criteris de renda per primera vegada (20/des/11)


  • Comparteix:

Façana de l'ajuntament

Façana de l'ajuntament

L'increment de l'IBI del govern espanyol no afectarà el rebut dels santcugatencs. El municipi queda fora de la decisió de l'executiu perquè els valors cadastrals de Sant Cugat es van revisar per darrera vegada després de 2002, supòsit que els exclou de l'increment de pressió fiscal.

La mesura per al conjunt de l'Estat espanyol depèn de la darrera revisió cadastral d'una localitat. En concret, afecta l'IBI si l'actualització es va fer abans del 2002. En el cas del nostre municipi, es va fer el 2005 i es va actualitzar el 2006, motiu pel qual la decisió de Mariano Rajoy no tindrà cap incidència, segons el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas. Aquesta proposta forma part d'un conjunt de mesures que també inclou l'augment de l'IRPF. El tinent d'alcalde d'Economia ha fet un balanç d'aquestes decisions a Cugat.cat.

Carles Brugarolas

El PP diu que les mesures no afectaran les economies més modestes, però sempre hi haurà una part de la població que patirà.


El tinent d'alcalde d'Economia també ha ironitzat amb el fet que el PP local hagi reclamat, precisament, la reducció de l'IBI a la ciutat, just al contrari del que han fet els populars al govern espanyol. Brugarolas ha sortit en defensa del posicionament de l'equip de govern local, el qual suposarà un increment mitjà del 5% en el rebut de l'IBI.

Carles Brugarolas

Hem apujat l'IBI en un punt intermig entre el que demanava el PP i els partits d'esquerres.



Brugarolas ha lamentat que el govern espanyol atribueixi a ajuntaments i governs autònomics el dèficit a partir del qual el PP ha justificat l'increment d'impostos. En aquest sentit, el tinent d'alcalde d'Economia ha recordat a l'executiu espanyol que els consistoris ja s'han ajustat el cinturó.

Brugarolas ha augurat un increment de l'IVA a partir de març, després de les eleccions a Andalusia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.