Afavorir el sector empresarial, recepta per superar les creixents dades de l'atur i crear ocupació


Temes relacionats

Sant Cugat tanca el 2011 amb un 9% més d'atur que fa un any ( 3/gen/12)


  • Comparteix:

En el polígon de Can Sant Joan s'hi ubica bona part del teixit empresarial santcugatenc

En el polígon de Can Sant Joan s'hi ubica bona part del teixit empresarial santcugatenc

Ajuntament i empresaris lamenten les dades de l'atur de l'últim any, però recorden que Sant Cugat es troba en una situació privilegiada en comparació amb el seu entorn. No obstant això, consideren imprescindible treballar per fomentar la creació de noves empreses i incentivar la competitivitat de les que ja hi estan ubicades, així com potenciar la internacionalització i fer que empreses estrangeres s'instal·lin a la zona. Segons els representants dels dos sectors, caldrà paciència per viure una recuperació de les dades de l'atur i una revifada del creixement econòmic.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha destacat que malgrat que l'atur es manté a la ciutat en un percentatge molt estable, el número de santcugatencs sense feina creix igual que ho fa la població. També ha recordat que la taxa d'atur a Sant Cugat és molt més baixa que la de l'entorn, però ha lamentat que la ciutat hagi superat la barrera psicològica dels 4.000 santcugatencs sense feina i ha assegurat que el consistori lluita per fer front a aquesta realitat.

L'equip de govern treballa per incentivar les ajudes per la creació de noves empreses, afavorir la competitivitat de les ja existents, els mercats, l'accessibilitat i la captació de noves empreses i inversions per a la zona. Tot i que les dades d'atur han crescut un 9% durant l'últim any, Brugarolas ha subratllat que les dades de creació de llocs de feina a la ciutat són esperançadores.

Carles Brugarolas

L'any 2010 vam tenir una xifra molt positiva de creació de nous llocs de treball. No m'extranyaria que el 2011 també tinguem dades positives.


En aquest sentit, el president de l'associació Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, ha lamentat les xifres de l'atur, malgrat ser conscient que en xifres absolutes Sant Cugat manté unes dades privilegiades. També ha destacat la necessitat que es creïn unes condicions favorables per a les empreses.

Frederic Boix

Les empreses necessiten una gran agilitat administrativa, establir mesures de caràcter fiscal favorables i apostar per l'economia productiva.


La Cecot preveu que l'atur continuarà pujant durant el primer semestre del 2012 i es manté a l'expectativa de la posada en marxa de properes reformes. Segons la patronal vallesana, el trasllat de festius a dilluns o divendres, o la reducció de l’absentisme laboral són un primer punt de partida esperançador per promoure canvis en la tendència durant l'any.

El secretari general de la patronal vallesana, David Garrofé, ha subratllat, a més, que les dificultats de les empreses a Sant Cugat i als territoris propers són el poc moviment de compra que hi ha en el mercat, un fet que no es produeix en les empreses que estan internacionalitzades.

David Garrofé

El que no va bé és la demanda interna. La gent té pocs recursos per comprar. Sort que al territori hi ha una estructura d'empresa internacionalitzada.


De la seva banda, Pimec ha fet un balanç negatiu de l'augment de l'atur a Catalunya al conjunt del 2011, la qual cosa, segons la patronal, combinada amb la disminució d'afiliats a la seguretat social indica que el mercat de treball es continua deteriorant.

Per capgirar aquesta situació, segons la Pimec, cal que el nou govern espanyol internacionalitzi les empreses i els projectes innovadors orientats al creixement, sanegi el sistema financer, redueixi el dèficit i reformi el mercat laboral.



  • Comparteix:

COMENTARIS

segueixen receptant reformes laborals per lluitar contra l'atur quan s'ha demostrat que no només no serveix si no que ha ajudat a destruir ocupació

Xavier Boix Roca. Enviat el 4/gen/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.