Les farmàcies perillen a causa dels retards del govern a l'hora de pagar les subvencions


Temes relacionats

Farmacèutics Empresaris Catalans adverteix que les mesures d'estalvi portaran més atur i menys recerca (25/ago/11)

Les farmàcies de Sant Cugat, afectades per les retallades sanitàries (16/ago/11)


  • Comparteix:

Les farmàcies de la ciutat han notat la retallada

Les farmàcies de la ciutat han notat la retallada

El retard de fins a 90 dies en el pagament per part de l'administració dels medicaments subvencionats fa difícil la rendibilitat econòmica de moltes farmàcies. Així ho ha assegurat el farmacèutic de la Farmàcia Lluís Beringues, Miquel Puigdevall, durant una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5 FM). Tot i això, Puigdevall ha remarcat que la davallada en despesa sanitària afecta menys la nostra ciutat que a la majoria de municipis del país.

Segons Puigdevall, el nivell socioeconòmic mitjà de Sant Cugat fa que els ciutadans segueixin invertint en medicaments tot i la crisi. Malgrat això, assegura que el retard en els pagaments que va tenir lloc a l'octubre va amenaçar la supervivència de moltes farmàcies.

Miquel Puigdevall

Deixar de cobrar la factura del Servei Català de la Salut va suposar moltes dificultats econòmiques.




El farmacèutic també ha denunciat l''exportació fraudulenta' de medicaments a altres països, tant de la Unió Europea com extracomunitaris, aprofitant que el preu de venda és menor a l'Estat espanyol a causa de la intervenció governamental.

Per fer front a aquestes dificultats, Puigdevall ha exposat que l'especialització en aspectes concrets i l'atenció personalitzada són els camins a seguir per aquelles farmàcies que vulguin esquivar els efectes de la crisi econòmica aportant valor afegit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.