Pimec considera una bona notícia que l'augment de l'IPC català sigui inferior a la resta de la zona euro


  • Comparteix:

Logotip de Pimec

Logotip de Pimec

La patronal Pimec, amb delegació a la nostra comarca, fa un balanç positiu de l'Índex de Preu al Consum (IPC) català de desembre, xifrat en un 2'5%, ja que se situa per sota de la mitjana de la Unió Monetària, que s'enfila fins al 2'8%. L'entitat recorda, però, que d'altra banda l'atur i la taxa de creixement són menors a la resta d'Europa. Pimec és partidària de cercar fórmules per reduir la dependència dels combustibles fòssils, principals culpables de l'augment d'aquest índex.

A l'Estat espanyol, l'IPC de desembre se situa una dècima per sota de la mitjana catalana, un 2'4%. Aquest increment ve marcat, en gran part, per la crescuda dels preus dels carburants i combustibles, xifrat en un 10'6%, de transport, que s'enfila gairebé un 5%, i el de l'habitatge que ronda el 6%. Aquestes són dades de l'evolució dels preus interanuals.

L'IPC català farà, segons Pimec i sempre que es mantingui el nivell, que l'economia catalana guanyi moderadament en competitivitat.

Sense tenir en compte els preus de combustibles, l'índex se situaria en un 1'4%. Això demostra, segons la patronal, que cal cercar maneres de reduir la dependència de l'economia als combustibles fòssils, sobretot dels provinents de l'exterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.