Fem Vallès destaca la capacitat industrial del Vallès per fer front a la crisi


  • Comparteix:

La presentació de l'informe ha tingut al  lloc a Foment del Treball a Barcelona

La presentació de l'informe ha tingut al lloc a Foment del Treball a Barcelona

El Vallès disposa d'un bon teixit empresarial per encarar les dificultats que planteja l'actual situació econòmica, segons l'informe 'El Vallès, motor productiu de Catalunya', de l'associació empresarial Fem Vallès. Es tracta d'una anàlisi de tots els sectors productius de les dues comarques de la primera dècada del segle XXI. Segons la plataforma, les conclusions d'aquest estudi, que s'ha presentat aquest dimecres, evidencien el dèficit d'inversions en infraestructures a la zona.

L'activitat econòmica del Vallès representava al 2009 el 16'8% del Producte Interior Brut (PIB) de Catalunya, xifra que només supera el Barcelonès. En relació amb la regió metropolitana de Barcelona, aquest pes arriba al 23'8%. Pel que fa al valor afegit industrial brut (VAB) el Vallès aporta un 25'6% del conjunt català.

L'estudi també posa de relleu la varietat sectorial de l'economia vallesana. Aquesta diversitat també es reprodueix en la dimensió de les empreses: si bé la gran part de les companyies són petites i mitjanes, el Vallès és el territori català on es concentra més del 40% dels grans establiments industrials de Catalunya. I aquestes, en gran part, són del sector químic, farmacèutic i de transformació de cautxú i plàstics, considerats de nivell tecnològic mitjà-alt.

El president de la plataforma, Antoni Abad, denuncia el desequilibri entre el que aporta el territori i el que rep.

Antoni Abad

La realitat del Vallès és molt positiva. Però s'ha donat un desfasament entre el que produeix el Vallès i les inversions que rep.



A banda de les xifres, durant la presentació de l'estudi s'ha posat d'exemple les recents compres de les fàbriques de Sony a Viladecavalls o Sharp per part d'empreses vallesanes com una mostra de la fortalesa del sector industrial comarcal. En aquest sentit, el president de la Unió Empreserial Intersectorial, Joan Pirretas, ha accentuat aquest potencial per reclamar més inversions.

Joan Pirretas

Per sortir de la crisi també calen inversions. És prioritari invertir al Vallès, perquè el retorn és immediat.




Els professors de la Facultat d'Econòmiques de la Universitat de Barcelona (UB), Joaquim Solà, Montserrat Termes i Xavier Sáez, han estat els autors d'aquest treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.