Mas adverteix que l'austeritat continuarà durant el 2012


Temes relacionats

Conesa reclama per a Sant Cugat l'estació vallesana del TGV ( 7/feb/12)


  • Comparteix:

El president de la Generalitat, Artur Mas, adverteix que la política d'austeritat continuarà durant aquest any, tot i que ha d'anar vinculada a l'eficiència i a un esforç dels empresaris en innovació i internacionalització. Mas, que ha ofert aquest dilluns una ponència en el fòrum empresarial Santcugatribuna, ha defensat el pacte fiscal per a Catalunya i reformes d'àmbit estatal davant les comunitats 'subsidiades' que tenen menys productivitat i augmenten el seu pressupost.

Mas ha lamentat que comunitats autònomes menys productives i amb dèficit s'atreveixin a ampliar el pressupost. És per això que ha reiterat la necessitat d'un pacte fiscal per a Catalunya.

Tot i això, el president de la Generalitat ha avisat que les polítiques d'austeritat s'allargaran durant el 2012, però que aniran acompanyades d'una estratègia per a l'eficiència. Mas ha recordat que l'administració està fent els deures i que ara cal abordar la liquiditat de les institucions.

Artur Mas

Si ens quedem només les polítiques d'austeritat i eficiència no ens resolen els problemes de sistema. S'ha de gastar menys però allò que pots has de poder-ho pagar.






El president del govern també ha defensat la necessitat de reformes a àmbit estatal com l'administrativa i la laboral, a més del sector financer.

Artur Mas

Des del govern de Catalunya donarem suport a les grans reformes de l'Estat espanyol.




Tot i així, Mas creu que l'Estat espanyol 'es queda petit econòmicament' i que cal optar per situar Catalunya en els mercats internacionals. És per això que ha encoratjat els empresaris a apostar per la innovació i la internacionalització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.