Assaig d'un sistema de licitació electrònic pioner a l'Ajuntament


Temes relacionats

Sant Cugat estrena el primer carrer intel·ligent a Catalunya (24/nov/11)

Tret de sortida a l'e-Ajuntament, un sistema per fer els tràmits municipals per internet (19/mai/10)


  • Comparteix:

El sistema forma part del projecte 'Smart city'

El sistema forma part del projecte 'Smart city'

L'Ajuntament assaja de manera pionera a Catalunya un sistema de licitació electrònica. Aquest sistema permet que els proveïdors de Sant Cugat entrin en una xarxa d'ofertes de licitació a escala europea i elimina el paper en el procés administratiu i agilitza els tràmits burocràtics.

La prova pilot forma part de la iniciativa de 'ciutat intel·ligent' inclosa dins el projecte d''Smart Government' que vol facilitar els tràmits burocràtics de tots els proveïdors en les licitacions de concurs públic. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, en declaracions a Cugat.cat

Jordi Puigneró

Es tracta d'avançar en el projecte d''Smart City', en la vessant d''Smart Government', en la via de facilitar la feina als proveïdors.


En utilitzar aquest sistema de contractació, els proveïdors de l'Ajuntament es crearan gratuïtament un perfil, cosa que els permetrà accedir a ofertes de licitació d'arreu d'Europa en aquelles administracions que han implantat el sistema. Així es facilitarà als proveïdors l'accés a oportunitats de negoci, ja sigui a Catalunya i a la resta d'Europa. Per crear-se el perfil, els proveïdors disposaran d'un servei d'assessorament gratuït per telèfon que funcionarà les 24 hores del dia.

El consistori aposta fermament per aquesta iniciativa que busca donar solucions a les empreses en un moment de crisi econòmica com l'actual, reduint els costos dels proveïdors. Ho explica Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Aquesta és una iniciativa pionera a Catalunya que ens ha d'ajudar a ser més competitius.




Segons l'equip de govern, la prova pilot no té cap cost per al consistori, que assumeix l'empresa proveïdora. D'aquesta manera, l'Ajuntament s'avança a la futura directiva europea, que apostarà per la licitació electrònica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.