Cecot confia que el pla de pagaments a proveïdors d'ajuntaments salvi part del teixit empresarial


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa del consell de ministres d'aquest divendres / Font: Lamoncloa.gob.es

Moment de la roda de premsa del consell de ministres d'aquest divendres / Font: Lamoncloa.gob.es

Cecot veu amb bons ulls la creació d'un sistema de finançament per part del govern espanyol per pagar les factures pendents dels ajuntaments amb els seus proveïdors. Segons la patronal vallesana, el pla aprovat pel consell de ministres aquest divendres és necessari pel teixit productiu i comercial i evitarà el tancament d'empreses com a conseqüència de la morositat de les administracions. Els consistoris estan obligats a presentar abans del tercer dijous de març les factures que tenen pendents amb els seus proveïdors.

Es tracta d'una mesura per ajudar el teixit empresarial que dóna servei a les corporacions locals. El pla del govern espanyol establirà un sistema de finançament, encara per concretar, perquè els proveïdors d'administracions locals puguin liquidar els deutes pendents.

És per això que Cecot aplaudeix la mesura, ja que ajudarà al compliment de la Llei de Morositat per a les administracions i evitarà que empreses tanquin.

A més de presentar a Hisenda les factures pendents, els ajuntaments hauran de remetre abans de finals de març un pla de viabilitat per afrontar en el futur el pagament dels seus deutes.

La mesura també permetrà conèixer la quantia global del deute de les administracions públiques per factures impagades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.