UGT denuncia acomiadaments a Rotatek gràcies a la reforma laboral


  • Comparteix:

Els treballadors estan convocats a una concentració dijous / Font: ACN

Els treballadors estan convocats a una concentració dijous / Font: ACN

UGT del Vallès Occidental denuncia que Rotatek, amb seu a Sant Cugat, ha aprofitat la recent reforma laboral per fer 12 acomiadaments argumentant la seva mala situació econòmica. Els treballadors de l'empresa estan convocats a una concentració aquest dijous a les set del matí, davant les instal·lacions de la companyia, en protesta per l'acomiadament de 12 treballadors aquest febrer.

Els representants sindicals d'UGT de Rotatek consideren que la reforma laboral que ha dut a terme l'executiu espanyol és la causa directa dels últims acomiadaments que ha fet la companyia aquest febrer. Segons assegura el sindicat, aquesta nova normativa permet un acomiadament 'lliure i barat' dels treballadors.

El secretari comarcal d'UGT del Vallès Occidental, Josep Santcristòfol, ha explicat que Rotatek va acomiadar 12 treballadors el passat 17 de febrer, argumentant causes objectives derivades de la seva situació econòmica. Amb els mateixos motius, durant el gener, l'empresa ja va presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que l'administració va desestimar. Ho ha explicat Santcristòfol a Cugat.cat.

Josep Santcristòfol

Ens trobem en què no hi ha l'autoritat laboral que posi seny en la història. Per això ens trobem ara amb aquests acomiadaments.




Sancristòfol ha assegurat que els acomiadaments de Rotatek són només un dels primers exemples dels 'estralls' que la reforma laboral provocarà entre els treballadors. El secretari comarcal d'UGT, a més, ha afirmat que properament la companyia anunciarà més acomiadaments.

De la seva banda, alguns dels treballadors afectats denuncien, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), que els acomiadaments van arribar després que denunciessin la companyia per 'impagament reiterat'. Segons aquests empleats, Rotatek va extingir el contracte sense previ avís i no els va pagar cap indemnització perquè es va declarar insolvent.

Rotatek, que ha baixat les seves vendes un 50% durant el 2011, és una companyia amb una plantilla de 100 treballadors que es dedica a la fabricació de maquinària d'alta tecnologia d'impressió offset i flexo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.