Sant Cugat Empresarial demana a la consellera de Justícia un partit judicial propi per a Sant Cugat


  • Comparteix:

Membres de l'Associació Sant Cugat Empresarial amb la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal

Membres de l'Associació Sant Cugat Empresarial amb la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal

L'Associació Sant Cugat Empresarial (SCE) ha demanat a la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, que incorpori un partit judicial per a Sant Cugat en la proposta que la Generalitat ha de presentar al govern espanyol per revisar les plantes judicials de Catalunya, tal com preveu l'Estatut. En una reunió mantinguda aquest dijous, el president de l'associació, Frederic Boix, ha traslladat els greuges empresarials que provoca la falta d'uns jutjats propis i ha proposat, com alternativa provisional, la creació o desplaçament de seccions dels jutjats de Rubí a la nostra ciutat.

Representats de l'associació han sol·licitat a la consellera de Justícia que el govern transmeti a l'executiu espanyol la necessitat urgent de crear un partit judicial propi a Sant Cugat per fer front als perjudicis empresarials que està provocant aquesta mancança. El president de l'associació, Frederic Boix, ha explicat a Pilar Fernández Bozal que aquest és un dèficit que arrossega la ciutat després que el 2005 el ministeri espanyol de Justícia descartés la creació d'uns jutjats a Sant Cugat, la ciutat més gran de Catalunya sense jutjats propis.

Boix ha explicat que la petició ha arribat en el moment oportú perquè la conselleria tingui en compte les necessitats judicials de Sant Cugat.

Frederic Boix

La consellera ha rebut aquesta demanda en un moment on l'estat ha de plantejar una reestructuració judicial. Crec que tindrà en compte les nostres peticions.



La proposta de Sant Cugat Empresarial s'ha acompanyat d'un informe que exposa la sobrecàrrega dels jutjats de Rubí, partit judicial del qual depèn la nostra ciutat. Segons SCE, un 60% dels assumptes que tramiten els jutjats rubinencs pertanyen a Sant Cugat, comportant un cost per a empreses i ciutadans d'entre 700.000 i un milió d'euros l'any.

En el decurs de la trobada, la consellera de Justícia ha anunciat que visitarà en breu Sant Cugat per explicar a autoritats i empresaris el projecte de la Nova Oficina Judicial (NOJ) que desenvoluparà l'expedient electrònic judicial i permetrà l'organització de serveis comuns per centralitzar les tasques de tramitació i execució dels òrgans judicials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.