Pimec considera la vaga general 'irresponsable i inoportuna'

Pimec és la patronal vallesana de la petita i mitjana empresa

Economia

Publicat el 20/mar/12 per Jon Sindreu

La delegació del Vallès Ocidental de la patronal Pimec carrega contra la vaga general convocada pels sindicats dijous de la setmana vinent i la titlla de 'decisió irresponsable i inoportuna'. L'associació empresarial considera que la jornada de protesta pot deteriorar la imatge del país i restar-li confiança a àmbit internacional, i recomana a les petites i mitjanes empreses que es neguin a negociar la recuperació de les hores no treballades un altre dia.

La patronal vallesana ja ha donat en nombroses ocasions el seu suport explícit a la reforma laboral aprovada pel govern espanyol, ja que, assegura, genera una major flexibilitat i permet controlar problemes com l'absentisme. A més, Pimec nega que la nova regulació provoqui més acomiadaments i critica que els sindicats convoquin una vaga en comptes d'apostar per un procés negociador.

En aquest sentit, Pimec aconsella als empresaris que denunciïn els piquets que coaccionin els treballadors i rebutgin negociar la recuperació d'hores laborals un altre dia, amb l'objectiu de minimitzar els efectes de la vaga.