El CIT es posiciona com a pol industrial de l'àrea de Barcelona en el nou pla d'actuació


Temes relacionats

Carles Brugarolas: 'Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí formen un dels focus econòmics més potents' ( 2/mar/12)

Sant Cugat Empresarial veu el CIT i el talent emprenedor com a reptes de futur (29/des/11)


  • Comparteix:

EL CIT apostarà per un nou portal web

EL CIT apostarà per un nou portal web

El Catalonia Innovation Triangle (CIT) es reivindica com a centre de la 'gran Barcelona' amb la intenció de promocionar l'eix de la B-30 i posicionar-lo com a referent industrial, universitari i tecnològic del sud d'Europa. Per fer-ho, el consorci format per Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí reclama millores en la connexió amb l'aeroport i l'estació del TGV de Sants, una millora de la interconnectivitat entre FGC i Renfe i una estació vallesana del TGV.

L'aposta per reforçar la centralitat de la B-30, que juntament amb tota la comarca del Vallès és el primer pol industrial de l'Estat espanyol, pretén atreure noves empreses i centres de coneixement. Per assolir aquest objectiu, el consorci posarà properament en marxa un portal web per promocionar el territori i reforçar-lo com a referent econòmic i empresarial. El web disposarà d'un taulell virtual d'anuncis immobiliaris d'oficines i naus industrials i també oferirà un servei gratuït de localització d'empreses i parcs empresarials per mitjà del GPS.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha explicat que l'objectiu és posar en valor l'entorn del CIT perquè vinguin noves empreses a instal·lar-s'hi.

Carles Brugarolas

Volem atraure empreses per crear ocupació. Per aquest motiu necessitem potenciar el CIT.


El CIT té previst finalitzar els propers mesos el projecte de zonificació, ordenació i senyalització de totes les zones empresarials, universitàries i tecnològiques de l'àrea. A més, el CIT encarregarà un estudi estadístic per mostrar que l'eix de la B-30 és el centre real de l'activitat econòmica en l'àmbit metropolità de Barcelona.

Les prioritats de cara a aquest 2012 passen per fomentar la creació d'ocupació, apostar per mancomunar serveis per millorar l'eficiència i consolidar els lligams entre les empreses i el món del coneixement.

Els tres municipis del CIT generen el 3% del PIB català i compten amb un total de 10.000 empreses i 100.000 treballadors, 5.000 dels quals són investigadors. A aquestes dades, s'hi sumen 60.000 estudiants universitaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.