Els serveis mínims garanteixen el transport a les hores punta i els serveis mèdics d'urgències


  • Comparteix:

Els serveis mínims garanteixen el transport a les hores punta

Els serveis mínims garanteixen el transport a les hores punta

Els serveis mínims a la ciutat garantiran l'accés als centres educatius, els casals de la ciutat i a l'edifici de l'ajuntament durant la jornada de vaga general. La mobilitat estarà garantida a les hores punta tant als autobusos urbans, com als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i a Renfe. Les urgències, les unitats especials i el transport d'urgències de l'àmbit sanitari funcionaran amb normalitat.

Mobilitat
Entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i les nou del vespre, a Sant Cugat circularà un autobús en cadascuna de les nou línies de transport urbà que hi ha al municipi.

Entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí, i de cinc de la tarda a nou del vespre, circularà una tercera part del transport dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Renfe. La resta de la jornada no tindrà servei mínim establert. A més, es garanteix el 50% del servei d'autobús que uneix Barcelona amb l'aeroport del Prat, mentre que el transport de persones amb discapacitat i l'escolar obligatori mantenen la seva freqüència habitual.

Centres educatius
Les escoles de primària i secundària restaran obertes amb la presència d'un director i un mestre per cada sis aules. A més s'estableix que a les escoles bressols estiguin presents la direcció i un coordinador de cada escola bressol municipal, a més del 25% de la plantilla. L'Ajuntament garanteix la presència d'una persona de l'equip directiu a l'Escola d'Art, un coordinador al Conservatori de Música i al Taller Triangle.

Sanitat
A l'àmbit sanitari, els serveis d'urgències, unitats especials, activitat quirúrgica inajornable, atenció als ingressats, neteja de les zones d'alt risc i transport d'urgència funcionaran amb normalitat. La resta d'activitat es desenvoluparà com un dia festiu.

Accés als edificis
L'Ajuntament garanteix l'accés a l'escola d'Art -matí i tarda-, als serveis socials ubicats a la plaça d'en Coll, al Conservatori de Música -també matí i tarda-, a la Casa Mònaco, a les dues biblioteques, al Casal de Mira-sol - a la tarda -, al Casal de la Floresta, al Casal les Planes, al Museu, a la Casa Aymat, a la Casa de Cultura -matí i tarda-, i a la consergeria de l'ajuntament, en horari de matí i tarda.

L'Ajuntament també garanteix la presència de tres auxiliars o administratius a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) -dos al matí i un a la tarda-, un oficial a la brigada, un tècnic de protecció civil, un tècnic d'informàtica i un auxiliar a la Casa Mònaco.

El dictamen de la Generalitat també inclou serveis que garanteixin el funcionament de les empreses públiques que presten funcions d'assistència i serveis socials, així com per a les companyies de subministrament elèctric, de gas, d'abastament d'aigua potable, d'enllumenat públic i tractament d'aigües residuals. En aquests casos, s'estableix el normal funcionament de les instal·lacions i la reparació de les avaries urgents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.