Un sistema per apagar incendis amb nitrogen líquid guanya el premi Ineeciativa


Temes relacionats

El santcugatenc Joan Pau Girol rep el premi Ineeciativa.cat pel projecte 'Connecta l'escola' (15/set/11)

La 3a edició del concurs d'emprenedoria Ineeciativa tindrà lloc a la tardor (29/ago/11)

10 emprenedors ja han presentat la seva proposta als premis Ineeciativa (29/abr/11)

EsadeCreapolis acull els premis Ineeciativa, un concurs per a projectes d'emprenedors (12/abr/11)


  • Comparteix:

La idea de combatre els incendis forestals amb nitrogen líquid, proposada pel santcugatenc Joan Pau Girol, ha estat escollida com la millor proposta de la 3a edició dels Premis Ineeciativa. Enguany, s'ha atorgat un segon premi que reconeix la millor proposta que inclogui l'ús d'un producte Sony, patrocinador principal de la convocatòria impulsada per l'associació Nous Emprenedors i Empresaris de Catalunya (NEEC). El guanyador s'emporta una estada a EsadeCreapolis i un ordinador portàtil.

En total s'han presentat 75 idees en aquesta convocatòria que busca propostes que puguin esdevenir negoci. La iniciativa guanyadora s'escull a través dels vots dels mateixos participants. El certamen rep el suport d'EsadeCreapolis i de la multinacional Sony i, enguany, el Centre Internacional de Negocis de Catalunya (CINC) s'ha sumat com a patrocinador. Aquesta entitat ha ofert al guanyador assessorament durant un any per tirar endavant la proposta.

Aquest és el segon any consecutiu que la idea guanyadora és una proposta del santcugatenc Joan Pau Girol. En aquesta ocasió, Girol ha plantejat un sistema de lluita contra els incendis forestals. Així descriu la seva proposta.

Joan Pau Girol

Es basa en la distribució de bidons de nitrogen líquid, que està a -72 graus, en la línia cap a on avança el foc. Després s'activen a distància per frenar el foc.




El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha assistit a l'acte que ha tingut lloc a EsadeCreapolis i ha destacat el paper de la NEEC i dels patrocinadors de la iniciativa en el foment de l'emprenedoria. Ha felicitat també als guanyadors i en el cas del sistema per lluitar contra el foc ha avançat que és una idea interessant per a la ciutat.

Carles Brugarolas

És molt interessant. A l'Ajuntament l'estudiarem. La meitat del territori de la ciutat és forestal i aquest sistema ens podria ser útil.



En l'apartat de idees per productes de Sony, categoria afegida enguany, s'ha imposat la idea de Xavier Peralta que consisteix en una aplicació per dispositius mòbils. Es tracta d'una guia turística de punts d'interès que utilitzi tecnologies com la realitat augmentada i codis QR perquè els usuaris disposin d'una guia turística completa als seus dispositius mòbils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.