L'economista santcugatenc Joan Carles Suari defensa el rescat dels bancs

Seu de Bankia a Madrid / Font: Lavanguardia.es

Economia

Publicat el 16/mai/12 per Jon Sindreu

L'economista santcugatenc Joan Carles Suari defensa la necessitat de rescatar les entitats financeres que facin fallida, com ha passat recentment amb Bankia. Segons el catedràtic de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona (UB), perquè torni a fluir el crèdit és necessari que els contribuents sufraguin part del cost d'actualitzar els actius immobiliaris de bancs i caixes al seu valor real.

Suari destaca que els diners aportats per les administracions no són a fons perdut i que la intervenció és la millor alternativa a llarg termini. Són declaracions a Cugat.cat.

Joan Carles Suari

El cost d'una reforma bancària s'ha de fer una vegada acabada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més, el també membre de l'organització Team Europe assegura que la solució als mals econòmics de la Unió Europea no passa per l'austeritat sinó per una política monetària expansiva del Banc Central Europeu (BCE). En aquest sentit, reclama el lideratge econòmic dels països del nord.

Joan Carles Suari

Hi ha països amb millors condicions per créixer que han d'exercir de locomotora.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Suari alerta també en contra d'una possible onada de proteccionisme a Europa, remarcant que la pèrdua del mercat únic podria agreujar la crisi com ja va passar als anys 30.