Antoni Abad anima les empreses petites a fusionar-se per ser més innovadores i optar a la internacionalització


Temes relacionats

Antoni Abad analitza avui la competitivitat al fòrum Santcugatribuna (22/mai/12)


  • Comparteix:

El president de la patronal vallesana Cecot, Antoni Abad, ha encoratjat les petites empreses a buscar vies de cooperació per optar a la innovació i la internacionalització i a fusionar-se per aconseguir-ho. Durant el fòrum empresarial Santcugatribuna, Abad ha assegurat que una de les claus de la recuperació econòmica passa per fer empreses més grans que puguin encarar millor el nou context econòmic. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat que el pacte fiscal és una aposta de país per millorar la competitivitat de les empreses mentre que el president de Sant Cugat Empresarial (SCE), Frederic Boix, ha demanat el màxim suport a les patronals arrelades al territori.

Sota el títol 'Competitivitat-País. Nous paradigmes', Abad ha instat en la seva conferència els governs a formular polítiques per a les empreses i no per als mercats. Una de les receptes per aconseguir la recuperació econòmica és la clara aposta que han de fer les empreses per la innovació i la internacionalització. Per aquest motiu el president de la patronal vallesana ha assenyalat que ara més que mai la dimensió de l'empresa és un tema clau. I ha deixat clar que, en aquests moments, calen empreses grans que puguin reaccionar al context econòmic actual.

Antoni Abad

Calen empreses grans perquè puguin reaccionar millor. I això s'aconsegueix amb la cooperació entre empreses i la fusió de les empreses més petites.



Abad ha dit que una altra de les vies de recuperació econòmica passa per la relació público-privada que faci possible que empreses privades gestionin serveis públics per aconseguir més eficiència i modernitat. El president de la Cecot ha proposat devaluar l'euro i crear 'un cert proteccionisme industrial', gravant selectivament algunes importacions.

Durant el fòum empresarial, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha animat els empresaris a donar tot el seu suport al pacte fiscal que treballa el govern.

Mercè Conesa

Una millor redistribució dels diners permetrà que Catalunya disposi de més recursos i poder fer front a la competitivitat de les empreses.




De la seva banda, el president de Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, ha reivindicat el paper de les patronals arrelades al territori.


Frederic Boix

Sempre hem estat al costat de les iniciatives empresarials del territori. Perquè són iniciatives amb demandes que queden lluny de les que formulen les grans patronals.





El Fòrum Santcugatribuna, que s'ha celebrat a EsadeCreapolis, ha comptat amb una àmplia representació política i del teixit empresarial de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.