Incertesa a la planta santcugatenca d'HP davant del pla de la companyia per reduir plantilla a tot el món


Temes relacionats

Diversos polítics se sumen a la campanya de suport als treballadors d'HP (30/abr/12)

El comitè d'empresa d'HP denuncia dos acomiadaments a la divisió de Consultoria ( 2/mar/12)

Una trentena de treballadors d'HP s'han concentrat a les portes del Mobile World Congress (27/feb/12)


  • Comparteix:

Anterior manifestació dels treballadors d'HP

Anterior manifestació dels treballadors d'HP

Els treballadors de la planta santcugatenca de Hewlett-Packard (HP) denuncien que continua el degoteig d'acomiadaments i ja són 60 les persones que han perdut la feina des del setembre. A més, fonts sindicals han explicat a Cugat.cat que encara no tenen informacions de quina serà l'afectació a la ciutat del pla de reducció de plantilla a tot el món que recentment ha anunciat la direcció de la multinacional nord-americana. Els treballadors continuaran amb les mobilitzacions per forçar una negociació amb la direcció.

HP ha anunciat un pla de reajustament de plantilla que contempla l'acomiadament de 27.000 persones a les diferents divisions que la companyia té repartides arreu del món. Aquesta decisió es justifica per la reducció de beneficis del 37'6% registrada durant aquest exercici fiscal en relació amb el mateix període del 2011.

La plantilla santcugatenca de les àrees de Consultoria, Outsourcing i Processos encara no té cap informació de com pot afectar aquest pla a les instal·lacions que HP té a la ciutat. El comitè d'empresa ha sol·licitat una trobada amb la direcció per tractar aquestes informacions però encara no han obtingut resposta.

Els representants dels treballadors asseguren que continua el degoteig constant d'acomiadaments iniciats al setembre i que a dia d'avui ja s'han cobrat 60 llocs de treball. Per aquest motiu, els treballadors ja han protagonitzat diverses accions de protestes amb la intenció de forçar a la direcció a consensuar un pla que permeti reduir la plantilla mitjançant jubilacions anticipades i acomiadaments pactats.

El president del comitè d'empresa d'HP Consultoria, Jordi Saladie, ha explicat a Cugat.cat com s'està vivint aquesta situació.

Jordi Saladie

Els divendres són els dies d'acomiadament. Estem vivint un nerviosisme important. Gairebé cada divendres hi ha acomiadaments.




Davant d'aquesta situació els treballadors estan decidits a continuar amb les mobilitzacions i es contempla la convocatòria d'una vaga, tot i que, per ara, no s'ha definit cap calendari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.