Arcadi Oliveres presenta avui el documental 'Bilderberg's club'

Arcadi Oliveres és economista i president de Justícia i Pau

Economia

Publicat el 12/jun/12 per Mikel Vilalta

El president de Justícia i Pau, l'economista santcugatenc Arcadi Oliveres, presenta aquest dimarts la preestrena del documental 'The Bilderberg's club', una pel·lícula que aborda les claus d'aquest club, un col·lectiu que segons la tesi del film 'controla el món des de l'ombra i la discreció'. L'acte, en què també intervindrà la directora del film, Queralt Antú Serrano, té lloc al centre d'art La Capella, a Barcelona, a partir de dos quarts de nou del vespre.

Segons explica el documental, el club està format per persones que formen part de les elits mundials més influents en l'àmbit polític i econòmic. Un cop l'any, els seus membres es reuneixen entre fortes mesures de seguretat per, explica el film, pactar els tipus d'interès i el preu del petroli, entre d'altres qüestions, amb l'objectiu d'obtenir-ne beneficis personals.

'The Bilderberg's club' assegura que una de les altres metes de l'organització és suprimir els exèrcits nacionals per poder crear i controlar un únic exèrcit mundial. Per fer-ho, en les seves reunions periòdiques planifiquen la creació de conflictes per destruir les estructures militars dels països. El seu poder arriba fins a tal punt que és capaç de nomenar i destituir caps de govern i d'estat segons la seva voluntat.