La lluita contra els acomiadaments a HP obre una fractura entre sindicats


Temes relacionats

Incertesa a la planta santcugatenca d'HP davant del pla de la companyia per reduir plantilla a tot el món (25/mai/12)

Diversos polítics se sumen a la campanya de suport als treballadors d'HP (30/abr/12)

Diverses personalitats donen suport als treballadors d'HP contra els acomiadaments (25/abr/12)


  • Comparteix:

Protesta conjunta a HP el desembre passat / Font: Intersindicaldearagon.com

Protesta conjunta a HP el desembre passat / Font: Intersindicaldearagon.com

El conflicte entre organitzacions sindicals segueix marcant el procés de negociació contra el pla d'acomiadaments de Hewlett-Packard (HP), amb seu a Sant Cugat. Ara fa un any, la major part dels representants sindicals de l'empresa van fer el salt de CCOO a CGT, en protesta per la política de pactisme de la federació estatal del sindicat, més oberta a acceptar acomiadaments, i la seva voluntat de dirigir el procés des de dalt. Actualment, la divisió entre les dues organitzacions segueix impedint un front comú enfront de la direcció de la companyia.

Segons CGT, el conflicte sindical va començar el març de l'any passat, quan la direcció de CCOO va decidir tirar enrere una convocatòria de vaga a nivell estatal amb l'esperança d'assolir un acord amb l'empresa, sense que la secció sindical en tingués coneixement. El president del comitè d'empresa d'HP Consultoria i llavors delegat de CCOO, Jordi Saladie, assegura a Cugat.cat que la cúpula sindical va voler evitar problemes amb l'empresa sense obtenir res a canvi.

Jordi Saladie

No hi havia cap document on l'empresa cedís a cap reivindicació.


Saladie exposa aquest funcionament 'piramidal' del sindicat com a raó per la qual ell i gran part dels representants sindicals d'HP van fer el salt a CGT. Segons el president del comitè d'empresa, però, aquesta fuga ha tingut com a efecte secundari reforçar el control directe de la federació sobre la delegació de CCOO.

Jordi Saladie

Ara qui mana dins de la secció de CCOO és la federació, no els treballadors ni els delegats.


Des de l'inici de les negociacions amb l'empresa, la posició de CGT sempre ha consistit en negar-se a aprovar cap acomiadament. Segons el sindicat, però, aquest no és el cas de CCOO, que estaria disposada a pactar amb l'empresa una xifra reduïda de treballadors acomiadats. Malgrat les reiterades peticions de Cugat.cat, CCOO s'ha negat a fer cap declaració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.