La reunió entre HP i sindicats pels acomiadaments acaba sense acord


Temes relacionats

CCOO critica que CGT trenqui la unitat d'acció contra la direcció d'HP (22/jun/12)

La lluita contra els acomiadaments a HP obre una fractura entre sindicats (21/jun/12)


  • Comparteix:

Imatge de la seu santcugatenca d'HP / Font: Muycomputerpro.com

Imatge de la seu santcugatenca d'HP / Font: Muycomputerpro.com

La reunió d'aquest dijous entre la direcció de Hewlett-Packard (HP), amb seu a Sant Cugat, i els representants sindicals de l'empresa ha acabat sense acord. Segons CCOO, el motiu principal del fracàs de les negociacions és la inflexibilitat tant de la companyia com de CGT, mentre que des del sindicat confederal s'acusa a CCOO d'acceptar que l'empresa tingui l'última paraula sobre els acomiadaments. Tot i així, les parts han concertat una segona reunió aquest dimarts per intentar arribar a un pacte.

La reivindicació dels sindicats passa perquè HP estableixi un pla de sostenibilitat de l'ocupació als seus centres a l'Estat espanyol, de la mateixa manera que en té a la resta de països europeus. D'aquesta manera, es podria pactar recol·locar un treballador per fer una altra feina dins de l'empresa en comptes d'acomiadar-lo. Les negociacions se centren en el marge que tindrien els empleats per rebutjar les noves condicions.

Des de la CGT s'assenyala que la proposta de CCOO deixa a l'empresa la capacitat de fer fora el treballador si aquest no accepta les condicions. El president del comitè d'empresa d'HP Consultoria i delegat sindical de CGT, Jordi Saladie, ha assegurat a Cugat.cat que la direcció de la companyia controla la informació, i per tant podrà acomiadar tanta gent com vulgui imposant condicions impossibles.

Jordi Saladie

Mai no tindrem la informació per garantir que se li han ofert totes les opcions al treballador.


En aquest sentit, CGT vol incloure una clàusula a l'acord que faci impossible a HP acomiadar algú encara que no se l'hagi pogut resituar, un ultimàtum que CCOO considera inassumible. El president del comitè d'empresa d'HP Outsourcing i secretari general de la secció sindical estatal de CCOO, Eduardo Castro, ha explicat que la seva fórmula passa per una clàusula que eviti que l'empresa pugui ocupar la feina feta per la plantilla d'HP amb subcontractacions. Segons Castro, amb aquestes condicions la companyia no es podria permetre fer fora ningú.

Eduardo Castro

Amb una subcontractació del 20% o el 30%, l'empresa no es podria permetre acomiadar ningú.


Si finalment s'arriba a un acord, CCOO remarca que la plantilla l'hauria d'aprovar en referèndum. En cas contrari, el sindicat faria una crida a les mobilitzacions. CGT alerta, però, que CCOO ja no té el poder de convocatòria suficient després que la gran majoria de representants sindicals canviessin d'afiliació ara fa un any.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Referéndum, que palabra mas bonita, es tan bonita como democracia, demagogia... Un referéndum donde te hacen votar entre cortarte un brazo o los dos es un acto de democracia al nivel de los que venden a los trabajadores en EREs para cobrar por la gestión.

Ivan Martinez. Enviat el 25/jun/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.