Mas-Colell adverteix que el govern estarà amatent a les inversions d'Europa


Temes relacionats

Els Premis Cambra reconeixen Ricoh, Anuntis i Roche (26/jun/12)


  • Comparteix:

Mas-Colell, durant el seu discurs

Mas-Colell, durant el seu discurs

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha advertit que Catalunya vigilarà com es distribueixen els 130.000 milions d'euros que Europa vol aportar en inversions per al creixement. Durant la celebració aquest dilluns dels Premis Cambra, el conseller s'ha mostrat esperançat que sigui la Unió Europea i no l'Estat espanyol la que tingui en compte les necessitats del país, que té una bona base empresarial per iniciar amb impuls la reactivació econòmica. En aquest sentit, l'alcaldessa ha reclamat de nou la priorització d'infraestructures com el Corredor Mediterrani. Una petició que comparteix amb el president de la Cambra de Terrassa, Marià Galí, que ha apostat pel pacte fiscal com un objectiu comú.

Més de 500 empresaris i representants del món econòmic, polític i institucional han assistit als Premis Cambra 2012 que ha presidit el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. Durant el seu parlament, Mas-Colell ha centrat la reactivació econòmica com un dels eixos que han de perseguir totes les institucions.

En aquest sentit, el conseller ha llançat un missatge d'optimisme i ha recordat que Europa prepara una inversió de 130.000 milions d'euros - l'1% del PIB europeu- per reactivar el creixement. Unes inversions que Mas-Colell ha advertit que Catalunya vigilarà com es distribueixen i que espera que sigui Europa la que en faci la selecció.

Andreu Mas-Colell

Haurem de vigilar i tenir veu en la distribució d'aquestes inversions.


En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat la importància d'aconseguir que una part d'aquestes inversions tingui com a destí infraestructures tan importants per a la competitivitat empresarial com el Corredor Mediterrani.

Mercè Conesa

Aquesta inversió en infraestructures és clau perquè el territori sigui competitiu. Un cas claríssim és el Corredor Mediterrani.


De la seva banda, el president de la Cambra de Terrassa, Marià Galí, ha sumat a les inversions en infraestructures el pacte fiscal per a Catalunya com un dels elements claus de la reactivació econòmica del país i del teixit empresarial.

Marià Galí

Cal un assoliment de competències en la recaptació dels tributs que es generen a Catalunya i sense duplicar estructures. Aconseguir la capacitat normativa sobre els tributs.


Galí també ha reivindicat el paper de les cambres i el seu model territorialitzat. El lliurament de premis ha acabat amb un sopar relacional que ha estat centrat en fomentar el 'networking' entre empresaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.