43 santcugatencs podran treballar per a l'Ajuntament durant sis mesos


  • Comparteix:

Mercè Conesa i Carles Brugarolas durant la presentació

Mercè Conesa i Carles Brugarolas durant la presentació

L'Ajuntament contractarà 43 santcugatencs que hagin esgotat la prestació d'atur a través d'un pla d'ocupació. L'oferta té una durada de sis mesos i compta amb un pressupost de 300.000 euros. Aquest dimarts ja s'han publicat les bases i les ofertes dels treballs i, el segon dimarts i dimecres de juliol s'oferiran unes sessions informatives a la Casa de Cultura. L'objectiu és millorar les competències dels treballadors amb la voluntat de reincorporar-los al món laboral.

Segons el departament de Treball de la Generalitat, l'atur registrat a l'abril a Sant Cugat és de 4.165 persones, de les quals un 26,19% corresponen a santcugatencs amb una formació universitària, enfront un 73,31% amb altres formacions.

Tenint present aquestes dades, l'equip de govern ha decidit crear per primera vegada un pla d'ocupació propi, sense ajuda de la Generalitat ni de l'Estat espanyol.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha presentat la iniciativa econòmica en roda de premsa, ha explicat que aquest pla és només un 'gra de sorra'.

Mercè Conesa

És un pla molt petit. Per a nosaltres és un esforç però només podrem atendre 43 persones. No és cap solució definitica. És només una ajuda.


En el mateix sentit s'ha expressat el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Carles Brugarolas, que ha criticat la poca aposta de l'estat per generar ocupació i la titllat d''insensible'.

Calres Brugarolas

La insensibilitat de l'Estat espanyol ha deixat sense finançament les línies dels plans d'ocupació.


Els requisitis establerts per accedir a aquest pla d'ocupació són residir a Sant Cugat des d'almenys un any, estar en situació d'atur en recerca de feina, haver exhaurit la prestació per atur i no haver participat en cap altre pla similar.

Els perfils dels treballadors contractats per als diferents projectes reponen a peons d'obres públiques, oficials de paleta i auxiliars i oficials adminsitratius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.