Els botiguers es queixen de les dificultats per trobar personal amb coneixements de català


  • Comparteix:

Així s'ha posat de manifest durant la presentació de l'estudi de la retolació a Sant Cugat.

Així s'ha posat de manifest durant la presentació de l'estudi de la retolació a Sant Cugat.

Sant Cugat Comerç ha denunciat que la falta de personal per fer de dependents està provocant que la majoria de contractes siguin per a immigrants que no parlen català. Davant aquesta situació, el Servei Local de Català ha emplaçat els botiguers que exigeixin el domini del català com una condició imprescindible per accedir a un lloc de treball.

El comerç al detall i les botigues tradicionals de tota la vida lliuren des de fa temps una crua batalla: la falta de dependents qualificats. Sant Cugat Comerç ha fet públic que aquesta realitat els porta a contractar persones immigrades que no saben parlar el català, tot i que consideren que el domini de la llengua és un element imprescindible per la bona atenció al client. Escoltem la queixa del vocal de l'entitat comercial, Marc Garriga:

Marc Garriga

La veritat és que la gent que ens arriba no sap ni coneix l'idioma


Davant aquest fet, el Servei Local de Català ha remarcat que els cursos que imparteixen són gratuïts i amb un horari molt flexible, el que pot facilitar que els immigrants parlin la nostra llengua. La responsable d'aquest servei, Lluïsa Gallego, ha encoratjat els botiguers a demanar el domini del català com un requisit 'sine qua non' per obtenir una feina:

Lluisa gallego

Si poden un cartell demanant dependents que parlin en català ens fan un gran favor


Aquestes manifestacions s'han posat de relleu durant la presentació de l'estudi sobre els usos lingüístics dels rètols dels comerços locals, que l'Ajuntament ha presentat als botiguers. Un estudi elaborat pel Consorci per a la Normalització Lingüística que estableix que un 70% dels comerços locals compleixen amb la Llei de Política Lingüística.

Durant la presentació de l'estudi, l'alcalde Lluís Recoder ha anunciat que el consistori empendrà totes les mesures necessàries per fer que l'ús del català s'incrementi en el comerç:

Lluís Recoder

Farem el que estigui en les nostres mans per fomentar més l'ús del català als comerços


Per la seva banda, el regidor de Comerç Josep Romero ha dit que l'hostaleria és on més s'ha d'avançar en el camí de la normalització del català. En aquest sentit, el regidor ha remarcat que el nou Gremi de Restauradors engegarà actuacions per millorar el domini de la llengua catalana en aquest sector.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.