Els treballadors d'HP Consultoria i Outsourcing rebutgen el preacord


Temes relacionats

La reunió entre HP i sindicats pels acomiadaments acaba sense acord (22/jun/12)

Incertesa a la planta santcugatenca d'HP davant del pla de la companyia per reduir plantilla a tot el món (25/mai/12)

Diversos polítics se sumen a la campanya de suport als treballadors d'HP (30/abr/12)

El treballadors d'HP tornen a manifestar-se contra els acomiadaments 'express' (21/nov/11)


  • Comparteix:

Una de les protestes de la plantilla / Font: intersindicaldearagon.com

Una de les protestes de la plantilla / Font: intersindicaldearagon.com

La plantillla d'Hewlett-Packard (HP) Consultoria i Outsourcing, d'uns 2.200 treballadors a l'Estat espanyol, ha rebutjat el preacord pactat per CCOO amb l'empresa. La resta de sindicats amb representació a la companyia s'oposen a aquest preacord perquè el text preveu la possibilitat d'acomiadar treballadors sota un protocol determinat. En el cas del centre santcugatenc, el 83% del treballadors de Consultoria i Aplicacions que han participat a la consulta ha votat en contra de l'acord, mentre que el 64% dels empleats d'Outsourcing ha donat suport.

Els treballadors i els sindicats demanen a la companyia un pla de viabilitat, com tenen la resta de centres europeus, per evitar els acomiadaments. Segons CGT, la companyia ha materialitzat 160 acomiadaments en dos anys, un fet que ha protagonitzat durant aquest temps nombroses protestes de la plantilla i els sindicats.

La unitat sindical s'ha trencat durant les negociacions, que han durat 15 dies, per arribar a un acord amb l'empresa. CCOO ha pactat en solitari un text que finalment ha estat rebutjat pel conjunt de centres de l'Estat espanyol i que el sindicat no ha signat. Tot i així, la consulta a la seu santcugatenca divergeix d'altres centres. La proposta ha obtingut el suport del 64% dels treballadors d'Outsourcing que han votat. Per contra, els de Consultoria l'han rebutjat amb el 83% dels vots.

El delegat de CGT i president del comitè d'empresa d'HP Consultoria, Jordi Saladie, ha explicat que el principal motiu d'aquest rebuig és la incorporació a l'acord de la possibilitat d'acomiadar treballadors sota un protocol determinat.

Jordi Saladie

La CGT està en contra d'aquest pla perquè no és un pla de viabilitat sinó per facilitar a l'empresa els acomiadaments.


El sindicat té previst reiniciar les protestes per reclamar el pla de viabilitat, que a més ha de ser una garantia per als treballadors per afrontar el pla mundial de reducció de plantilla anunciat per la companyia, del qual encara no es coneixen les xifres d'afectació al centre santcugatenc ni a l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.