Un promotor privat acaba 86 pisos públics en un acord amb l'Ajuntament

Economia

Publicat el 10/jul/12 per Raquel Ligero

Les claus dels 86 pisos de Protecció Oficial situats a Can Mates s'entregaran entre el setembre i l'octubre. Aquests habitatges són fruit de l'acord signat el 2010 entre Promusa i la promotora del Banc de Santander, Altamira Real Estate. Aquest dimarts una comitiva formada per representants de l'Ajuntament, l'empresa municipal i directius de la promotora privada han visitat els pisos que, segons ha destacat l'alcaldessa, Mercè Conesa, contribuiran a garantir el dret a l'habitatge de molts santcugatencs.

Després de dos anys de treballs, els 86 pisos de lloguer social sorgits de la col·laboració público-privada entre Promusa i la promotora Altamira Santander ja estan acabats i a partir d'aquest dimarts s'iniciaran les reunions per a les adjudicacions definitives. Serà entre el setembre i l'octubre quan s'entregaran les claus als seus llogaters.

El conveni contempla que aquests pisos s'adjudiquin mitjançant sorteig públic a través de l'empresa municipal d'habitatge Promusa i tenint en compte els criteris propis del registre de sol·licitants d'habitatges d'HPO de Sant Cugat.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat el compromís de l'Ajuntament pel que fa a les polítiques d'habitatge i ha subratllat que aquest és un exemple a seguir. Segons Conesa, amb iniciatives com aquesta l'Ajuntament contribueix a garantir el dret a l'habitatge de molts santcugatencs.

Mercè Conesa

Posem a l'abast una política d'habitatge a favor de la ciutadania. Creiem que amb això contribuïm a garantir el dret a l'habitatge. Estem satisfets de continuar en aquesta línia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquesta és la primera vegada que un promotor privat construeix Habitatges de Protecció Oficial a la ciutat. L'acord també és innovador perquè és una de les primeres vegades que un promotor privat cedeix l'adjudicació dels seus pisos a l'administració municipal.

Els pisos, que tenen entre una i tres habitacions, tindran un cost de mitjana que anirà dels 400 als 560 euros al mes de lloguer. Així ho ha explicat el director de promocions de Altamira Santander Real Estate, S.A., Justo Díaz.

Justo Díaz

El preu el fixa Habitatge i oscil·larà entre els 400 i els 560. Seran pisos de dos i tres dormitoris.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'acord està signat per un període de 25 anys en què els pisos seran de Protecció Oficial. Posteriorment, aquests habitatges revertirien, si l'acord no es renovés, a la promotora privada Altamira. No obstant això, l'Ajuntament ha estés la mà a la promotora per fer possibles col·laboracions futures, ja que a Sant Cugat hi ha una demanda estimada de 1.700 habitatges socials més.

Els pisos estan situats a la zona de Can Mates, un sector de la ciutat en creixement que a partir de l'últim dijous de setembre comptarà amb un supermercat Mercadona. També hi haurà noves instal·lacions al complex de Mira-sol centre, entre les quals hi ha un gimnàs i diverses oficines.