La Cecot, Sant Cugat Comerç i Sant Cugat Empresarial, en contra d'apujar l'IVA


Temes relacionats

Supressió del 30% de regidors i de la paga de Nadal als empleats públics (11/jul/12)


  • Comparteix:

Les noves mesures no fomentarien el consum, segons les entitats empresarials i comercials

Les noves mesures no fomentarien el consum, segons les entitats empresarials i comercials

Comerciants i empresaris de la ciutat consideren que les mesures econòmiques proposades pel govern espanyol afectaran de manera negativa el sector empresarial local i no fomentaran el consum. Segons apunten l'associació Sant Cugat Comerç (SCC), la CECOT i Sant Cugat Empresarial, l'apujada de l'IVA comportarà un augment del preu dels productes que farà que els consumidors comprin menys.

El comerç de proximitat és, segons ha destacat la presidenta de l'associació Sant Cugat Comerç (SCC), Maite Pérez, un dels sectors que es veurà més afectat per l'augment de l'IVA anunciat pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Segons ha destacat Pérez, la mesura no incentivarà els ciutadans a comprar, ja que, com ha recordat, això no suposarà només una pujada del preu dels productes, sinó també de l'aigua, el gas, l'electricitat i altres despeses ordinàries.

D'altra banda, Pérez ha destacat que aquesta mesura pot agreujar l'escletxa ja existent entre el petit comerç i les grans superfícies, perquè en molts casos les grans superfícies es podran fer càrrec del greuge diferencial de l'IVA.

Maite Pérez

Hi hauran botigues que es faran càrrec de l'IVA, però la majoria el repercutiran al client. A això hi cal sumar l'augment de l'aigua i la lllum.


Així mateix la patronal vallesana CECOT no creu que la pujada de l'IVA sigui una mesura que ajudi a la reactivació econòmica i considera que hi ha reformes estructurals a fer molt més urgents. En la mateixa línia s'ha expressat el vicepresident de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, que considera que augmentar aquest impost no fomentarà a curt termini l'activitat empresarial santcugatenca ni el petit comerç de la ciutat.

Joan Franquesa

Crec que a curt terminis hi haurà un descens de consum, des del comerç a petita escala fins a l'industrial.


Segons Franquesa l'augment de l'IVA del govern central té la intenció de donar confiança als mercats però fins que això no succeeixi els principals perjudicats seran els consumidors i els empresaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.