Els comerciants santcugatencs en contra de les mesures del govern espanyol


Temes relacionats

La reforma deixa a les autonomies les competències locals d'educació i sanitat (13/jul/12)

El govern espanyol limita les competències dels consistoris per llei (13/jul/12)

L'executiu espanyol obre la porta a tancar les EMD (13/jul/12)

L'increment de l'IVA costarà 1'5 milions a l'Ajuntament (13/jul/12)


  • Comparteix:

L'última edició de la Botiga al Carrer celebrada durant la Festa Major

L'última edició de la Botiga al Carrer celebrada durant la Festa Major

Els comerciants santcugatencs rebutgen les noves mesures de liberalització comercial aprovades pel govern espanyol perquè només beneficiaran els comerços que estan en mans de treballadors extracomunitaris i les grans superfícies. A partir d'ara, els comerços de menys de 300 metres quadrats tindran 'plena llibertat horària' i els de més de 300 metres quadrats podran obrir un màxim de 90 hores a la setmana, en lloc de les 72 permeses fins ara.

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la liberalització comercial que passa per una desregulació dels horaris comercials i dels períodes de rebaixes. A partir d'ara els comerciants podran oferir rebaixes tot l'any i s'amplien els horaris d'obertura dels establiments de més de 300 metres quadrats, que podran obrir un màxim de 90 hores en lloc del límit actual de 72 hores. A més, tots els comerços de l'Estat espanyol de menys de 300 metres quadrats, tindran 'plena llibertat horària', és a dir, podran obrir les 24 hores del dia, tal com ha detallat el ministre espanyol d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos.

Luis de Guindos

Tots els establiments amb menys de 300 metres quadrats tindran llibertat absoluta d'obertura.


La presidenta de l'Associació Sant Cugat Comerç (StC), Maite Pérez, ha defensat que aquestes mesures només beneficiaran les grans superfícies i aquells treballadors que estiguin disposats a renunciar a la conciliació familiar. Pérez ha recordat que el petit comerç no es pot permetre contractar en aquests moments més personal tal com requereixen els nous horaris.

Maite Pérez

Aquesta llei ja existia pels comerços de menys de 150 metres quadrats. Només se'n beneficiaven els comerços de gent de fora i les grans superfícies.


A més, Pérez ha criticat també l'augment de l'IVA que patiran les perruqueries i els centres d'estètica a partir del setembre i ha assegurat que aquesta mesura representarà 'la quarta guerra mundial' per aquests establiments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.