Sant Cugat explica a representants xinesos el projecte d'Smart City


  • Comparteix:

Foto de grup amb la delegació xinesa / Font: Localpress

Foto de grup amb la delegació xinesa / Font: Localpress

Una delegació de la Chansga University of Science and Technology de la Xina visita la ciutat aquests dies per conèixer el model econòmic i educatiu, i el projecte d'Smart City de Sant Cugat. Els responsables d'Economia, Tecnologia i Educació del consistori han rebut la delegació aquest dimarts a la qual han exposat les línies mestres de l'actuació en aquests tres àmbits.

La iniciativa forma part d'un programa d'intercanvi amb l'Escola Universitària Gimbernat, ubicada a Sant Cugat i adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquest dimarts la comitiva ha visitat aquest centre educatiu al matí i després s'ha reunit amb els tinents d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, i d'Economia, Carles Brugarolas; i la regidora d'Educació, Esther Salat, els quals han exposat els projectes i actuacions de les seves respectives àrees. També s'ha posat especial atenció al Catalonia Innovation Triangle (CIT), format per Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola, com un exemple de col·laboració entre administracions, empreses i centres educatius.

Jordi Puigneró considera que visites d'aquestes característiques són una bona manera d'obrir la ciutat al món que es poden traduir amb oportunitats econòmiques per a les empreses del territori.

Jordi Puigneró

És un oportunitat de vendre'ns a un país emergent. És una opció perquè Sant Cugat sigui atractiu per a empreses xineses.


La delegació xinesa està encapçalada pel vicerector de la universitat de Chansga, Liu Jiancheng, que ha explicat que han quedat impressionats pel funcionament de la UAB i l'Escola Universitària Gimbernat. En aquest sentit ha destacat la col·laboració entre el món acadèmic i empresarial i ha desitjat que s'intensifiquin les relacions entre aquesta institució i la que ell representa.

Liu Jiancheng

Ens emportem una gran impressió. Sobretot per la relació entre empresa i universitat. Ens agradaria incrementar l'intercanvi amb la UAB.


Chansgha és la capital de la província de Hunan, situada a l'est del país, i té una població de set milions de persones.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Si tenim un mínim de vergonya és millor no ensenyar-los el bluf de l'smart city. Si us plau no fem el ridícul.

Joan Serrallonga. Enviat el 17/jul/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.