Sant Cugat explica a representants xinesos el projecte d'Smart City

Foto de grup amb la delegació xinesa / Font: Localpress

Economia

Publicat el 17/jul/12 per Marc Sala

Una delegació de la Chansga University of Science and Technology de la Xina visita la ciutat aquests dies per conèixer el model econòmic i educatiu, i el projecte d'Smart City de Sant Cugat. Els responsables d'Economia, Tecnologia i Educació del consistori han rebut la delegació aquest dimarts a la qual han exposat les línies mestres de l'actuació en aquests tres àmbits.

La iniciativa forma part d'un programa d'intercanvi amb l'Escola Universitària Gimbernat, ubicada a Sant Cugat i adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquest dimarts la comitiva ha visitat aquest centre educatiu al matí i després s'ha reunit amb els tinents d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, i d'Economia, Carles Brugarolas; i la regidora d'Educació, Esther Salat, els quals han exposat els projectes i actuacions de les seves respectives àrees. També s'ha posat especial atenció al Catalonia Innovation Triangle (CIT), format per Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola, com un exemple de col·laboració entre administracions, empreses i centres educatius.

Jordi Puigneró considera que visites d'aquestes característiques són una bona manera d'obrir la ciutat al món que es poden traduir amb oportunitats econòmiques per a les empreses del territori.

Jordi Puigneró

És un oportunitat de vendre'ns a un país emergent. És una opció perquè Sant Cugat sigui atractiu per a empreses xineses.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La delegació xinesa està encapçalada pel vicerector de la universitat de Chansga, Liu Jiancheng, que ha explicat que han quedat impressionats pel funcionament de la UAB i l'Escola Universitària Gimbernat. En aquest sentit ha destacat la col·laboració entre el món acadèmic i empresarial i ha desitjat que s'intensifiquin les relacions entre aquesta institució i la que ell representa.

Liu Jiancheng

Ens emportem una gran impressió. Sobretot per la relació entre empresa i universitat. Ens agradaria incrementar l'intercanvi amb la UAB.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Chansgha és la capital de la província de Hunan, situada a l'est del país, i té una població de set milions de persones.